Creştini ce dau în gropi

Un subiect actual: gropile. Nu cele întâlnite pe drumurile judeţene şi naţionale ci acele gropi de pe calea veşniciei care ne pot fi fatale. Acele gropi care nu doar că ne încetinesc din alergarea noastră dar ne pot chiar opri. Tineri cum suntem se prea poate să alergăm neghiobeşte înainte şi până să ne dumirim ne trezim cu un picior într-o groapă sau mai rău, cufundaţi cu totul într-o groapă. Ei bine, găsim în Scriptură multe feluri de gropi şi prăpăstii, nu vom avea posibilitatea să le acoperim pe toate în prezentul articol, vom aminti doar câteva, subliniind pericolul care ne paşte pe fiecare dintre noi indiferent de vârsta spirituală.
TIPURI DE GROPI
1.Groapa păcatului
-Isaia 38.17  Tu ai găsit plăcere să-mi scoţi sufletul din groapa putrezirii. Căci ai aruncat înapoia Ta toate păcatele mele!
-Fiecare îşi aduce aminte de ziua când a fost ridicat de Isus din groapa plină de mocirlă şi păcate în care era. Este groapa în care eram înainte de a-L cunoaşte pe Isus ca Mântuitor.
2.Groapa invidiei
-Psalmul 7.14  Iată că cel rău pregăteşte răul, zămisleşte fărădelegea şi naşte înşelăciunea: face o groapă, o sapă, şi tot el cade în ea…
-Prov. 26.27  Cine sapă groapa altuia cade el în ea, şi piatra se întoarce peste cel ce o prăvăleşte.
-Invidia este o groapă în care mai cad mulţi credincioşi şi în ziua de azi.
-Haman este un exemplu de victimă a acestei gropi.
-Invidioşi pe alţii că se descurcă mai bine, că sunt mai bine văzuţi, că terenul lor rodeşte mai mult, că au note mai bune, că sunt “mai bine” îmbrăcaţi…
3.Groapa desfrâului
-Prov. 23.27  Căci curva este o groapă adâncă, şi străina o fântână strâmtă.
-Prov. 22.14  Gura curvelor este o groapă adâncă; pe cine vrea să-l pedepsească Domnul, acela cade în ea.
-Pornografia, telefoanele erotice, revistele murdare le găsim în această groapă. Îmbrăcămintea provocatoare, flirtul şi ochii dulci sunt tot aici.
-În această groapă au căzut păstori, cântăreţi, preşedinţi de state. (Clinton)
4.Groapa talantului îngropat
-Matei 25.18  Cel ce nu primise decât un talant s-a dus de a făcut o groapă în pământ şi a ascuns acolo banii stăpânului său.
-Sunt daruri pe care Dumnezeu ni le-a dat, dar pe care am ales să le ascundem în groapa nemulţumirilor şi nepăsării noastre.
-Nu există creştin fără talant! Dacă nu l-ai descoperit încă, ia-ţi un timp special de post şi rugăciune şi Dumnezeu îţi va arăta care este talantul sau talanţii pe care El Ţi i-a încredinţat.
5.Groapa călăuzirii greşite
-Luca 6.39  Le-a spus şi pilda următoare: „Oare poate un orb să călăuzească pe un alt orb? Nu vor cădea amândoi în groapă?
-Vom putea fi binecuvântare pentru alţii numai în funcţie de starea noastră spirituală, dacă starea noastră este în neorânduială vom învăţa şi pe alţii lucruri greşite.
-Dacă suntem orbi cu privire la anumite adevăruri din Biblie nu-i putem ajuta şi pe alţii în acele domenii.
-Nu da sfaturi cu privire la adevăruri pe care nu le înţelegi.
6.Groapa neascultării
-Iona.2.6  M-am coborât până la temeliile munţilor, zăvoarele pământului mă încuiau pe vecie; dar Tu m-ai scos viu din groapă, Doamne Dumnezeul meu! groapă abisală = depresiune oceanică, fosă abisală.
-Neascultarea de Dumnezeu, de fraţii care-ţi vor binele, de părinţi.
Iona este doar unul dintre zecile de exemple găsite pe paginile Scripturii şi ele continuă din păcate cu exemple reale, vizibile în societatea contemporană unde lipsa ascultării este pusă la rang de virtute…
SOLUŢII PENTRU EVITAREA GROPILOR
1.Ocoleşte groapa
-1Tesaloniceni.5.22  Feriţi-vă de orice se pare rău.
-Când vedem în zare, pericolul care ne paşte, să nu riscăm încercând să vedem cât de departe putem merge. Să ocolim groapa cât de departe putem
2.Semnalizează groapa
-Ex 21.33  Dacă un om descoperă o groapă, sau dacă un om sapă o groapă şi n-o acoperă, şi cade în ea un bou sau un măgar,stăpânul gropii să plătească stăpânului lor preţul vitei în argint.
-Asigură-te că vor ştii şi ceilalţi de pericolele care-i pasc. Este bine să nu ne mulţumim că  am evitat groapa sau am ieşit repede din ea. Asta este atitudinea egoistului. A trâmbiţa despre primejdia sau riscul care îi aşteaptă şi pe alţii, este  atitudinea pe care trebuie să o avem faţă de ceilalţi fraţi ai noştrii. Este dezgustător cum unii stau şi pândesc să vadă reacţia sau zbucimul altora care cad acolo unde au căzut şi ei, savurând diabolica plăcere, a faptului că nu sunt singurii care au căzut în aceiaşi gropă!
SOLUŢIA IEŞIRII DIN GROAPĂ
Cere ajutor la Dumnezeu
-Ps 103.4  El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare;
-Indiferent de adâncimea gropii, Dumnezeu te scapă te ajută şi îţi pune picioarele pe stîncă.
-Orice surogate folosite, nu vor avea efectul dorit şi vor fi doar o amăgire şi o falsă impresie că am ieşit din groapă, realitatea fiind de fapt contrariul.
Nicu Meister
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s