Când nu te aştepţi


Multe ne iau prin surprindere.Vizita unui cunoscut te surprinde cu lucrul neterminat, sau cu murdărie în casă. Un şef de la servici te găseşte că nu faci ce ar trebui să faci şi eşti sancţionat. Un soţ vine mai devreme acasă fără să-şi anunţe soţia şi o găseşte cu un alt bărbat. Lista poate continua, în orice domeniul din viaţa noastra putem fi luaţi pe nepregătite.
Sunt două situaţii in care ne putem afla.Asemenea unui elev care este luat pe neanunţate şi i se dă o lucrare.Daca până atunci nu ai învăţat ceea ce profesorul a predat se poate ca aceea lucrare neanunţată să te surprindă cu o notă mică. Dar dacă fiecare lecţie predată de profesor ţi-ai însuşit-o, atunci chiar dacă ai fost luat pe nepregătite nu ai cum să iei notă mică.Tu ştii! Nu trebuie decât să îţi aduci aminte ce ştii deja.
Istoria Titanicului
În 1912, marele pachebot Titanic s-a ciocnit cu un iceberg şi s-a scufundat. La vremea ei, Titanicul era de neegalat în lux. Oferea o piscină, sală de gimnastică şi sport, băi turceşti, o bibliotecă şi un teren de tenis. Camerele de zi de la clasa I erau placate cu lemn scump, mobilă scumpă şi alte decoraţiuni elegante. În plus, cafeneaua pariziană oferea o bucătărie superbă pentru pasagerii de la clasa I. Condiţiile de la clasa a II-a şi a III-a erau mai bune decât pe navele vremii respective. Titanicul avea 3 lifturi pentru pasagerii de clasa I şi un lift pentru pasagerii de clasa a II-a. Titanicul putea să transporte un total maxim de 3547 de pasageri plus echipaj. Era considerat apogeul siguranţei navei în caz de accident. A fost considerată practic „de nescufundat” de către proiectanţi. Titanicul a fost proiectat sa sustina 32 de barci de salvare, insa numai 20 au fost prezente la bord; administratia White Star era preocupata de faptul ca prea multe barci aveau sa afecteze estetica navei. Când nu s-au aşteptat marea invenţie a umanităţii, sigura navă şi unica din acea vreme a fost ruptă în două si aproape 2000 de oameni şi-au găsit sfârşitul în apele ingheţate ale Oceanului Atlantic.Oamenii se distrau, dansau, râdeau neştiind de tragedia care urma să le curme viaţa.
Dumnezeu îţi cere sufletul când nu te aştepţi
Este un dar pe care ţi l-a oferit şi pe care atunci când el doreşte îl ia înapoi.
Tânărul din Nain nu se aştepta ca viaţa lui să se termine aşa de repede.Avea planuri de viitor şi proiecte de dus la capăt.Probabil avea o fata cu care urma să se căsătorească, poate că era un tânăr studios, pe care mama sa văduvă se străduia să-l ţină la şcolile vremii.Avea înainte o viaţă care s-a oprit când el nu se aştepta.  Probabil căzut la pat, răpus de boala nemiloasă aştepta să se însănătoşească şi să-şi continue viaţa tumultoasă.
Ei bine toate planurile lui s-au năruit.Trebuia să dea inapoi ceea ce i-a fost încredinţat şi de existenţa căruia probabil ştia foarte puţine.Cum trebuia să predea acest bun de preţ? Şi mai ales, unde mergea sufletul lui?
Cu ce a fost hrănit sufletul acestui tânăr? Importanţa în acest caz cade pe stăpânul pe care îl ai în momentul când ţi se cere sufletul. Se poate prea bine ca sufletul tău să aparţină diavolului, chiar dacă eşti un membru al bisericii.
E şocant nu? Se poate ca eu să fiu un creştin cu normă întreagă la biserică, dar să fiu agent al celui rău.Această împărţire te poate distruge.Cea mai bună mască a unui agent al iadului poate fi creştinismul. Lucrul cel mai rău este să fi ceva şi să nu ştii.Sufletul tău să aparţină diavolului şi tu să ai impresia că este în mâinile Lui Dumnezeu. Este tragic să fie asa.
Dumnezeu te testează când nu te aştepţi
La această văduvă testul a fost dificil.Testul divin a inclus îndepărtarea din viaţa ei a sotului, cred într-o vreme în care era destul de tânără.Era greu pentru o văduvă în Israel.Apoi singurul ei copil i-a fost luat.
Ceea ce a construit o viaţă întreagă era pus acum la verificat.
La maşini testul este efectuat după ce o „armata” de oameni a lucrat indelung la ea.Este timpul ca să fie observată reacţia maşinii la impactul cu altă maşină. La Daniel a venit un moment în care viaţa şi încrederea lui în Dumnezeu i-au fost testate.
Un test greu: o groapă cu lei. Probabil nu se aştepta Daniel la aşa ceva, deoarece era cel mai bun din guvernul vremii respective. Dar Dumnezeu a hotărât ca ceea ce lucrase de ceva vreme , sufletul lui Daniel, să fie testat.
A fost un test reuşit. Cred ca Dumnezeu a zâmbit satisfăcut de rezultatul testului . Care a fost reacţia lui Dumnezeu oare la rezultatul testului lui Samson?
Dumnezeu intervine când nu te aştepţi
Văduva ajunse la capătul speranţelor ei.De acum mort atât copilul cât şi soţul, pentru ea nu mai era nici o speranţă.
Ce miraculos intervine Dumnezeu! Sunt sigur că nimeni nu se aştepta la această intervenţie divină, nici chiar ucenicii care îl inconjurau.Trebuie să înţelegem că Dumnezeu intervine în cazul conflictului nostru familiar sau la servici, intervine atunci când TE AŞTEPŢI MAI PUŢIN…
Nicu Meister
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s