Folosit sau folositor?

Dacă cineva se curăţeşte va fi un vas de cinste, sfinţit  folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună. 2 Timotei 2: 21
FOLOSIT
Te-ai simţit vreodată folosit? Ai avut momente când s-a profitat de tine? Sentimentul că ai fost folosit, produce o degradare a personalităţii.  Putem fi folosiţi fără să ne dăm seama. Satan profită de slăbiciunile noastre, de obiceiurile noastre proaste de păcatele care mai sunt în viaţa noastră. Când găseşte la fiecare dintre noi una cât de neânsemnată, profită la maxim şi se luptă ca acel ceva RĂU să se dezvolte şi să capete proporţii uriaşe.
SATAN PROFITĂ FĂRĂ SĂ ANUNŢE
Te întrebi de nenumărate ori: „Cum de nu mi-am dat seama?” Aşa lucrează tatăl minciunii, fără să realizezi, fără să „te prinzi”.
Ghehazi a fost folosit datorită lăcomiei lui şi dorinţei de îmbogăţire fără efort. Pentru a-şi atinge acest scop meschin satan l-a folosit pentru a-şi înşela stăpânul şi pentru a minţii. Nu şi-a dat seama că este folosit, când a realizat acest lucru era deja prea târziu.
SATAN PROFITĂ APOI ARUNCĂ
Iuda Iscarioteanul este exemplul cel mai concludent al unui rezultat demonic. Fără să-şi dea seama, a fost folosit de înşelătorul şi după, ce şi-a „terminat treaba” cu el, l-a părăsit în disperare conducându-l la sinucidere. Satan este adeptul metodei UNICA FOLOSINŢĂ.
Anania şi Safira sunt un alt exemplu de oameni de care a profitat diavolul. Aceştia au avut slăbiciunea de a poza în alte persoane. Imaginea lor în faţa celorlalţi trebuia să fie una cool, chiar dacă ei erau altfel.Teama de ziua de mâine  sau de viitor, i-a împins la acest act necugetat.
SATAN PROFITĂ  ÎN MOD PROGRESIV
Saul a fost folosit de satan profitând de gelozia sa. La Saul putem vedea creşterea aceste gelozii, comparând momentul neânsemnat când David a biruit iar femeile au strigat „Saul a  bătut miile iar David zecile lui de mii”. În acest punct, gelozia sa era firavă, era nemulţumit dar vorbea doar cu sine însuşi. De aici şi până la  a-l pironii pe Davi şi de a-l urmării cu o întreagă armată, este un drum progresiv, Acesta este modul de lucru al întunecatului.
FOLOSITOR
A fi folositor este un sentiment de împlinire a vieţii. Când simţi că eşti util viaţa ta devine o simfonie a împlinirii. Christos se foloseşte de noi DACĂ îi permitem. El dezvoltă acele laturi constructive ale caracterului şi personalităţii noastre.
FOLOSITORI ACCEPTÂND METODA DIVINĂ
Dacă statuile lui Michelangelo ar putea vorbi, probabil ar spune de ceasurile în care au fost lovite cu dalta şi ciocanul, de momentele când au fost şlefuite, de tratamentele la care au fost supuse până au ajuns acum, unde sunt admirate, fotografiate, măsurate şi studiate în cele mai mici detalii.
Iosif în condiţiile vitrege ale vieţii lui a ales să permită implicarea activă a Lui Dumnezeu în viaţa lui. L-a crezut pe Dumnezeu chiar dacă procesul care a dus la starea de FOLOSITOR a fost una nu tocmai plăcută. Aceasta este diferenţa in care ne foloseşte Stăpînul. El ne pregăteşte, ne prelucrează şi apoi ne foloseşte în lucrarea sa
FOLOSITORI ACCEPTÂND TIMPUL STĂPÂNULUI
De prea multe ori vrem să devenim „ceva” peste noapte.Trebuie să înţelegem că pentru a deveni ceva de preţ în ochii Creatorului trebuie să acceptăm metoda sa de cronometrare.
Moise, a fost nevoit să stea în laboratorul divin 40 de ani şi abia apoi a devenit o unealtă folositoare în laboratorul marelui Maestru.
FOLOSITORI ACCEPTÂND LIMITELE MAESTRULUI
Pavel este un exemplu potrivit pentru a înţelege limitatorul pe care ni-l pune Dumnezeu din „fabricaţie”. Avea o boală de ochi foarte avansată, era mic de statură, şi lipsit de păr pe creştet. Harul meu îţi este de ajuns! A înţeles asta şi a mers înainte. O boală sau un cusur al trupului sunt limitatoare pe care le pune EL pentru a nu ne înălţa mai sus decât e nevoie.
Nicu Meister

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s