Spune Nu drogurilor

M-am alăturat şi eu campaniei „Spune nu drogurilor, dă-i sufletului tău viaţă, nu droguri”. Deşi avem impresia că ştim despre acest subiect suficiente lucruri, întodeauna se găseşte ceva care ne uimeşte şi ne dă fiori.Vă invit să vizitaţi pagina acestei campanii aici. Din toate articolele postate pe site, am cerut permisiune pentru unul care mi-a plăcut şi am primit-o. Iată articolul despre confuziile care încă mai sunt în minţiile unora cu referire  la folosirea drogurilor:
SE CREDE DESPRE DROGURI CĂ…
-sunt o soluţie în rezolvarea anumitor situaţii;
-toţi dependenţii ar trebui închişi;
-folosirea ocazională,“recreaţională” a acestora n-ar fi dăunătoare;
-sunt consumate doar de indivizii slabi sau lipsiţi de educaţie;
-abuzul e o “crimă fără victime”,deoarece îi afectează doar pe cei care consumă;
-din comerţul ilicit cu droguri cei săraci pot câştiga bani’
-sunt inofensive, nu fac rău;
-odată ajunse în organism produc “efecte” plăcute’
-nu toate sunt dăunătoare.
ADEVĂRUL ESTE CĂ DROGURILE …
-nu rezolvă problemele;
-îţi răpesc libertatea, te încătuşează;
-creează dependenţă;
-pot afecta pe oricine;
-distrug individul, familia şi societatea;
-pot face din “prizonerii lor” nişte infractori;
-distrug sănătatea;
-dau o stare de plăcere limitată şi superficială;
-dau, toate, dependenţă psihică şi fizică.

6 gânduri despre „Spune Nu drogurilor

 1. La ce nivel a ajuns anti-drogul sa manipuleze omul de rand.. trist
  Interesant este ca doar „drogurile” ilegale au aceasta imagine patata, cele legale sunt ceva obisnuit. Apar N cazuri de alcoolisti care isi omoara familia dar nuu drogurile sunt problema.

  „Legality: Because legality isnt a good enough reason for you to not smoke. Slavery was once legal and sodomy was once illegal; legality is a horrid barometer for morality”

  Si religia este folosita sa manipuleze masele, nu demult am primit chestionar anti-drog si era o intrebare cum ca „Ce te-ar impiedeca sa te droghezi?”, una din variante fiind „Frica de Dumnezeu”, da pana unde? Khatul, Marijuana, Salvia Divinorum, LSD si alte DROGURI erau folosite in practicile religioase dar NU, drogurile sunt rele si vei ajunge in iad daca le incerci, CAT DE PENIBIL in timp ce alcoolul e perfect legal si nu e considerat pacat, cata ipocrizie.

 2. KiLLaH, vorbeşti de punerea drogurilor ca şi ţap ispăşitor a tuturor problemelor. Eu spun şi susţin că drogurile fac parte din aceiaşi categorie cu alcoolul, că tot ai amintit de alcool. Aşa cum spuneai şi tu sunt consumatori de alcool care-şi terorizează familiile, câţiva dintre ei trec linia şi ucid proprii membri ai familiei, dar şi consumatorii de droguri fie ele şi uşoare, fac destule prostii. Nu incriminez şi nu acuz doar consumatorii de droguri îi pun în aceeaşi „oală” cu alcoliştii, cum spui tu.
  Legat de intrebarea din chestionar “Ce te-ar impiedeca sa te droghezi?”, cu una din variantele sale “Frica de Dumnezeu”, trebuie să-ţi spun că mai presus de această frică de divinitate, sau poate de judecata acestei divinităţi, este faptul că trupul nostru ne este dăruit de Dumnezeu pentru că :
  1. Este templul Duhului sfânt (s-ar putea să sune teologic, dar in trupul nostru are locuinţa o putere dumnezeiască).
  2. Trupul nostru este vehicolul, dacă vrei, pe care ni l-a încredinţat Dumnezeu pentru a străbate viaţa aceasta de 70-80 de ani. Dacă eu îl întreţin mă va ajuta să ajung la vârsta pe care El a hotărât-o, dacă însă îl îndop cu alcool, droguri, mâncare nesănătoasă, dacă îl supun la tot felul de cazne cum ar fi piersing, tatuaj, implanturi,etc. atunci să nu mă mir că nu voi ajunge la vârsta proiectată de Inginerul Divin.

 3. @NicuMeister: Numeste 1 drogat care a facut treburi „necurate”, si ma refer la drogurile usoare.
  Dumnezeu este pentru cei slabi, cei care au nevoie de un „impuls” psihologic sa treaca peste probleme. Nu cred ca or existat oameni puternici care sa creada in divinitati. No offense dar daca IIsus Crists (da cu C) ar fi murit acum 20 de ani ce ati fi purtat la gat, scaune electrice?

  • Dumnezeu este şi pentru cei slabi, dar mai ales pentru cei care se cred tari. După moarte, tăria ta de caracter nu te va mai ajut cu nimic.
   Nu stiu ce înţelegi tu prin oameni puternici, dar Presedintele Americii Lincoln a crezut în Dumnezeu, marele Einstein a recunoscut supremaţia Creatorului, Newton i-a fost credincios Lui Cristos. La ce fel de oameni te referi tu?
   Nu sunt adeptul icoanelor şi simbolurilor religioase, purtate sau expuse. Da, ai dreptate cu scaunul electric. Putea fi un topor, o ţeapă, un ştreang e.t.c.

 4. „marele Einstein a recunoscut supremaţia Creatorului, Newton i-a fost credincios Lui Cristos”
  Tin sa te contrazic, erau ATEI :), in cel mai rau caz Newton era agnostic :).

  • Einstein a fost de origine evreu, a avut momente de ratacire, dar a crezut ]n Dumnezeu.Iti dau mai jos douî dintre citatele sale cu privire la Dumnezeu!
   Einstein: Oricine este serios implicat în cautarea stiintei se convinge ca exista un Spirit, o Inteligenta Superioara, care apare evident în legile universului, un Spirit mult superior celui al omului si unul în fata caruia noi, cu puterile modeste, trebuie sa ne simtim umili. În aceasta consta slabiciunea pozitivistilor si a ateilor, care se simt mândri de convingerea lor ca au reusit sa dezbare lumea nu numai de zei, ci si de miracole. Frumusetea acestui lucru este ca trebuie sa ne multumim cu recunoasterea miracolelor dincolo de care nu exista cale de iesire.

   Einstein: Doresc sa stiu cum a creat Dumnezeu lumea. Nu ma intereseaza un fenomen sau altul, spectrul unui element sau al altuia. Doresc sa cunosc gândurile lui, restul sunt amanante.
   O să-ti trimit sidespre Newton…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s