Alterarea integrităţii băsesciene

Cătălin Grigoraş, specialistul de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a realizat avizul de specialitate la filmuleţul mult discutat în care actualul preşedinte este surprins lovind un copil. Pentru că s-a făcut mare vâlvă în urma acestei declaraţii, specialistul s-a simţit dator să vină cu unele precizări. Astfel Grigoraş declară că expesia tehnică: „alterarea integrităţii” înseamnă că se poate „interveni computerizat pentru a modifica una, două sau trei imagini…”
Mi-a plăcut această expresie de alterare a integrităţii. Este foarte interesant când în urma unei munci de 18 ore,(!) cu procedee complicate şi aparatură specială ajungi la o concluzie favorabilă preşedintelui, fâcându-i mincinoşi pe toţi cei care au fost martori oculari la evenimentul derulat pe casetă. Circulă o vorbă printre microbişti(culmea fotbalului),  „să înscrii un gol şi în reluare să ratezi„. Probabil că asistăm la un eveniment fantastic, unde martorii văd ceva şi pe cameră se înregistrează altceva.
Cred că integritatea preşedintelui este într-o stare avansată de alterare. Acţiunile sale din ultimii ani au început să erodeze puţin câte puţin din integritatea domniei sale, încât acum, înaintea turului doi nu mai are cu ce să defileze şi încearcă din răsputeri să ajungă pe Everest în pantaloni scurţi. Păcat de soţia sa care încearcă să-l târască după ea pe tărâmul oamenilor de bine!
Pe fiecare dintre noi ne paşte acest pericol al descompunerii integrităţii personale.Oameni integri, mai găsim foarte puţin astăzi, de fapt, pentru a se altera ceva, acel ceva trebuie să existe! Câţi oameni integrii mai sunt în ţara noastră, câţi tineri se mai luptă să dobândească această virtute a integrităţii? M-aş bucura să mi se şoptească la ureche precum prorocului Ilie odinioară: mai am şapte mii de bărbaţi care nu şi-au plecat genunchii…
Nicu Meister
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s