Ringul electoral

Am asistat aseară la o veritabilă luptă pentru centura de preşedinte a României. Lupta a fost crâncenă, pe viaţă şi pe moarte. Loviturile s-au derulat cu precizie şi din abundenţă ca torentul unei cascade. Partenerii s-au lovit în plexul trecutului şi în bărbia temerii de viitorul apropiat. Au căzut pe rând, dar s-au ridicat vitejeşte începând din nou încăierarea. Când lupta era pe sfârşit, arbitrul opreşte bătălia şi dă posibilitatea pugiliştilor de a renunţa la mănuşi, la cască , la proteza  dentară protectoare şi cere adversarilor să jure cu mâna pe Biblie că nu s-au dopat…
Am ales acest mod de prezentare a confruntării dintre cei doi candidaţi la preşedenţie, pentru a sublinia sfârşitul meciului. Ori ştim cu toţi că NU ceri la sfârşitul unui partide un control anti-doping. Controlul se efectuează înainte.
Cred că cei doi adversari, au avut tot timpul campaniei o doză însemnată de substanţe ilegale, dar nu în sânge, în subconştient. S-au minţit pe ei înşişi că pot duce România pe o cărare nebătătorită, care scoate ţara din criză. Sub efectul acestor analgezice politice, injectate de staful partidului susţinător sau de propriu narcisism, pretendenţii la cea mai înaltă funcţie în stat, au ajuns până acolo încât să facă  jurăminte cu mâna pe Biblie despre acte pe care conştiinţa le nega cu tărie.
Astfel privind lucrurile nu ştiu dacă în ringul electoral avem vre-un câştigător. Cred că fiecare şi-a pierdut stima de sine însuşi, stimă care se  recâştigă atât de greu.
Acest post l-am scris în urma lecturării acestui articol scris de Marius Cruceru.
Anunțuri

8 gânduri despre „Ringul electoral

 1. La urmatoarea campanie vom fi obligati sa ne alegem presedintele cu detectorul de minciuni. Dezgustator, sa fim obligati sa credem o afirmatie doar ca degetele noduroase mangaie Cartea Sfanta. Ce sa facem cu zecile de promisiuni varsate din pungile electorale (locuri de munca, locuinte, agricultura prospera, sate civilizate, drumuri normale), toate aceste sun doar utopie?

 2. Amatorule, bine ai venit pe acest blog. După coment se pare că nu eşti chiar un amator în ale scrisului, dimpotrivă, jonglezi foarte bine cu cuvintele.
  Pungile electorale de care spui, sunt de fapt saci fără fund, care dispar odată cu investirea în funcţie a noului preşedinte.

  • Am oscilat intre a raspunde si a nu. Daca raspund, imi asum aprecierile (tipic egoist) daca nu raspund, poate insemna lipsa de resect fata de cel care mi-a adresat salutul (gazda noastra – Nicu Meister), asa ca …
   Sunt chiar un amator caruia ii plac figurile de stil, sunt un visator si poate cel mai important, sunt un dependent de Dumnezeu.
   Mi-a placut transpunerea in meci de box a scenei de aseara, de aceea am intrat in jocul cu literele.
   In final, multumesc pentru primirea facuta si spor la scris, ca eu citesc.

   • Apreciez că eşti un visător dependent de Dumnezeu. De oameni ca aceştia are nevoie Creatorul, oameni care să viseze şi să-şi ducă visul în practică. Ne-au cam murit visătorii. De fapt la baza proiectelor mari stau visuri măreţe. Continuă să visezi, dar nu dormind spiritual…

 3. Bine aţi venit printre florile de nard.
  Mulţumesc de aprecieri, dar cred că mai am mult de lucru în comparaţie cu nivelul la care scrieţi dumneavoastra…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s