Salut iniţiativa petiţiei „Opriţi fraudarea alegerilor”

Opriti FRAUDAREA ALEGERILOR

07/12/2009
destinatar: Biroul Electoral Central
Domnule Presedinte al Biroului Electoral Central,

Suntem alegatori care ne-am exercitat dreptul constitutional si democratic de a ne alege presedintele tarii. Am votat atat in turul I, pe 22 noiembrie, cat si in turul II, pe 6 decembrie, pentru SCHIMBARE.

Romania este in pragul unei dezbinari. Aceasta dezbinare provine din ambiguitatea rezultatelor din turul II. Este de datoria institutiilor statului sa clarifice situatia care s-a creat, in care un candidat care, ieri, era castigator, astazi a devenit invins. Am vazut cum mass-media a prezentat situatii in care, in anumite localitati, prezenta la vot a depasit cu mult numarul de alegatori inscrisi pe listele electorale. Exemple de acest gen dovedesc, inca o data, ca alegerile din turul II s-au desfasurat intr-un mod nedemocratic.

Suspiciunea si nedumerirea generate de aceasta stare de lucruri poate pune sub semnul intrebarii legitimitatea alegerilor, in general, si a castigatorului, in particular.

De aceea, noi, alegatorii care am votat corect si cinstit, solicitam Biroului Electoral Central RENUMARAREA VOTURILOR SI VERIFICAREA SITUATIILOR DE VOT MULTIPLU.

Daca vrem sa devenim o tara cu adevarat europeana, trebuie sa eliminam orice suspiciune legata de respectarea procedurilor democratice. Atat in interiorul tarii, cat si in exteriorul ei, trebuie sa risipim confuzia alegerilor fraudate. In caz contrar, democratia si dreptul nostru la vot vor deveni notiuni desarte care sa acopere un regim autoritar, incorect si injust.

Batalia electorala trebuie sa fie una corecta. De dumneavoastra, reprezentantii Biroului Electoral Central depinde daca Romania va merge unita inainte sau daca va ramane dezbinata pentru inca un mandat de cinci ani. De aceea, solicitam inca o data, verificarea atenta a tuturor proceselor verbale si a cazurilor de vot multiplu.

Initiativa sustinuta de alegatorii romani indiferent de optiunea lor politica.

Autor: Vot Corect
Material preluat de pe Petiţie online.ro
La ora când eu am semnat petiţia erau 1151 semnături (ora 21:42)
Precizez că s-a deschis o petiţie on line care cere  respectarea opiniei alegatorilor romani, care l-au votat pe Traian Basescu. La ora la care eu am vizitat această petiţie , era 1 semnătură în favoarea lui T.B.
Oare acest lucru nu spune nimic?

2 gânduri despre „Salut iniţiativa petiţiei „Opriţi fraudarea alegerilor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s