Schimbarea la suflet a formaţiei Proconsul

Am auzit ceva zvonuri despre trupa Proconsul, dar am fost cam neîncrezător. Astăzi am găsit un interviu cu ei faţă în faţă cu realitatea. Cu permisiunea ContrastMedia public acest interviu. Salutăm această trupă pe scena creştină românească. Să vă folosească Dumnezeu în câştigarea de suflete!
Contrast Media: De 10 ani Proconsul canta cantece de dragoste.  Odata cu ultimele creatii Proconsul,  intelegem ca iubirea din cantecele voastre a capatat noi valente. E adevarat?  De ce?
Proconsul: Da, este adevarat. A capatat noi valente pentru ca si constiinta noastra a capatat noi valente de-a lungul celor zece ani de cariera. Inima noastra este mai “moale”. Duhul nostru este mai “subtire”. Avem un nou sens al existentei – Sensul Unic.
Contrast Media: Aveti o noua abordare pentru promovarea noului vostru album, “Sens unic”.  Pe blogul vostru ati facut apel la initiativa fanilor in a va ajuta sa promovati  acest material.  De ce o astfel de actiune “libera” si nu  campanie strategica cu casa de productie? Exista  o noua modalitate prin care doriti sa va apropiati de public?
Proconsul: In trecut nu eram asa de implicati in problema promovarii, astfel ca am facut uz de o metoda clasica, comuna, impusa de casa de productie. Acum avem o popularitate mai mare si asa ca abordam o comunicare mult mai naturala, directa, transparenta si sincera cu publicul nostru. Putem fi, in sfarsit, noi insine!
Contrast Media: Ati declarat intr-o emisiune recenta ca piesa  “Sunt al Tau” este dedicata lui Dumnezeu.  De asemenea,  ne-a sarit in ochi  modul in care va adresati fanilor vostri pe blog. Ce inseamna Dumnezeu pentru voi si pentru activitatea voastra?
Proconsul: Dumnezeu este totul si prioritatea numarul unu in orice actiune a noastra.
Contrast Media: Ce ecouri are noul single “Sunt al Tau”. Cum percep  oamenii faptul ca piesa are un mesaj,  hai sa spunem, neobisnuit?
Proconsul: Din nefericire, piesa este mai mult apreciata de publicul “obisnuit”, decat de cel declarat credincios. In final credem ca perceptia va fi, in mare parte, buna, pentru ca Dumnezeu se va ocupa de acest lucru… doar e piesa Lui.
Contrast Media: Suntem curiosi cum va arata clipul la acesta piesa (“Sunt al Tau”).  Exista deja  idei cu privire la realizarea lui?
Proconsul: Clipul va arata ca un fel de colaj cu instantanee de la concertele noastre. Pana aici nimic nou, insa suntem siguri ca regizorul va transforma totul in ceva inedit.
Contrast Media: Probabil ca stiti, exista  mai multe trupe (unele chiar foarte bune) in Romania care canta muzica dedicata lui Dumnezeu, iar mesajul crestin sta la baza creatiilor lor. Ce parere aveti despre aceasa zona a muzicii? Cunoasteti astfel de trupe? Cunoasteti fenomenul muzicii crestine contemporane? (In SUA se poate vorbi chiar de o industrie)
Proconsul: Noi stim ca exista PUTINE trupe bune care canta ceea ce se numeste “muzica de inchinare”. Si asta se intampla deoarece acest gen de muzica nu este sustinut nici de producatori, dar nu este nici acceptat si receptat pozitiv de catre publicul larg, datorita necunostintei. Cu toate acestea, muzica crestina contemporana ia amploare (chiar daca cu pasi mici) si in Romania. In SUA este cu adevarat o industrie.
Contrast Media: Sunteti muzicieni care scriu si canta pentru romani.  Acum, cand foarte multi se orienteaza inspre exterior, ce va tine legati de Romania?
Proconsul: Cu sinceritate va spunem ca ne tine varsta. Insa, nebanuite sunt caile Domnului… Oricum “a te orienta” nu e tot una cu “a reusi”. Noi mai avem de confirmat si de implinit multe in Romania si indurarile Lui se innoiesc in fiecare dimineata. Daca El va dori sa “ne orientam” spre afara… o vom face, pentru ca doar asa suntem siguri ca vom putea pune egal intre “a te orienta” si “a reusi” 🙂
Contrast Media: Ce  impact credeti ca va avea acest nou album ? Credeti ca faptul ca inca ne aflam in binecunoscuta criza ii va face pe oameni mai receptivi la mesajul vostru de pe noul album?
Proconsul: Mai bine ar fi sa ne intrebati ce impact “speram” sa aiba albumul. Noi speram ca va fi destul de puternic incat sa confirme o crestere in plan profesional si spiritual. Cat despre criza – aceasta e o minciuna crasa, inventata de conducatorii lumii, pentru a-i saraci si oprima si mai mult pe cei si asa saraci si nestiutori. Oamenii lui Dumnezeu nu trec niciodata prin crize create de om. Dorim, intr-adevar, ca publicul nostru sa fie mai receptiv ca niciodata la mesajul transmis de noi si sa ne gasim cu totii pe acelasi drum cu Sens Unic.
Contrast Media: Cateva cuvinte pentru vizitatorii fideli ai site-ului
Proconsul: Toate gandurile voastre, bune si lipsite de judecata, ne dau noua, formatiei Proconsul, viata. Ignoranta si obtuzitatea ne anihileaza. Avem nevoie de viata! Fiti binecuvantati in Isus!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s