Un pianist în slujba Regelui – Anthony Burger

A fost un culegător de suflete pierdute prin muzica pe care o împrăştia. Atunci când era la pian atingea cerul, odată cu atingerea clapelor. Bucuria, pasiunea, patima care-l însufleţea atunci când cânta era molipsitoare. Toată sala se ridica în picioare.Dacă se spune că Richard Clayderman este un unul dintre cei mai buni pianişti laici, atunci putem afirma că Anthony Burger era un Clayderman al evanghelicilor. Unii susţin că a fost cu mult mai superior în interpretare ca francezul.
S-a născut în 5 iunie 1961 la Cleveland, Tenesse. La vârsta de 8 luni, a trecut printr-un accident în urma căruia a suferit arsuri de gr.III pe mîini. Era într-o şcoală de mers (premergător) şi a căzut într-o conductă de încălzire pe podeaua casei sale. În urma acestui accident medicii au estimat că băieţelul nu v-a mai putea să-şi folosească mâinile în viitor. În ciuda acestor previziuni, Dumnezeu l-a vindecat, aşa cum mărturiseşte el mai târziu.
La vârsta de 5 ani este acceptat la conservatorul din Chattanooga, Tennessee. Considerat un copil minune, în decurs de câţiva ani a învăţat tot repertoriul clasicilor.Primul său album l-a înregistrat când avea 14 ani.
Adolescent fiind s-a alăturat Cvartetului Kingsmen şi a rămas cu ei până în 1992. În acest timp a fost numit pianistul favorit în revista Singing News timp de 10 ani. În 1993 a intrat în Gaither Homecoming şi a rămas alături de ei până în 2006. Pe parcursul cariere sale în concertele care le susţinea alături de Gaither, depunea mărturia sa despre felul miraculos în care Dumnezeu i-a vindecat mâinile.
În timpul unui concert, la 22 februarie 2006, a avut un atac de cord în timp ce interpreta piesa: „Ascultă Doamne cântecul meu”. A murit făcând ceea ce-i plăcea mai mult, cânta în cinstea Creatorului. Acest om a fost o unealtă în mâna Regelui!
Iată cum cânta Anthony:
Sursa Wikipedia
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s