Muzica creştina – Hip hop

Hip hop-ul este atât un gen de muzică cât şi o mişcare culturală, care a început prin anii ’70. Rapping-ul s-a dezvoltat datorită faptului că prezentatorii vorbeau în timpul muzicii pentru a-şi promova DJ-ul sau alte petreceri. Această tehnică a luat amploare şi s-a dezvoltat în rapp-ul care apare pe primele single-uri hip-hop, unii MC vorbind despre problemele din zona lor sau problemele ce le are întreaga comunitatea. Hip hop-ul timpuriu a fost văzut ca un suplinitor al altercaţiilor dintre bande, battle-urile hip hop înlocuind violenţa fizică.
Unii dintre interpreţii de hip hop au fost atinşi de Dumnezeu şi s-au pocăit. După ce transformarea din ei a avut loc, au făcut ce ştiau ei mai bine, au cântat hip-hop, înlocuind însă versurile vulgare cu versete biblice sau îndemnuri la o viaţă nouă pentru segmentul lor de fani. Aşa a apărut în România anului 2001 „Dreptul la Cuvânt”. A fost prima trupă de acest gen muzical creştin, însă nu s-au bucurat de promovare şi în scurt timp s-au dizolvat. În 2002 însă, pe scena hip hopului creştin românesc apare trupa „Pocăiţii”. Începând cu primul lor album, curentul hip-hop creştin ia amploare în Romania la momentul actual fiind reprezentat de : Trupa Dunamis, Revillo (Dreptul la Cuvânt), Pumn de Tarana, Ilie Prorocu’, No Silence şi bineânţeles veteranii „Pocăiţii”. Deşi au fost blamaţi, că spurcă şi fac de râs numele de creştin, ei au continuă să scoată albume şi să evanghelizeze prin piesele lor tinerii care iubesc această muzică.

Asculta aici piesa Trecutul interpretată de trupa  Pocăiţii

Surse: Wikipedia, Pocăiţii, Contrast Media, Bihoreanul.

Anunțuri

9 gânduri despre „Muzica creştina – Hip hop

  1. Pai d-lor pana acum cativa ani se spunea ca omul cand se pocaieste ,face stanga imprejur ,renunta la tot trecut pacatos,renunta la fostele placeri lumesti pacatoase ,inclusiv muzica pe care o asculta inainte .Cum spune apostolul Pavel -sa le considerati pe toate din trecut ca pe UN GUNOI .
    Acum vin astia cu gunoiul dupa ei ,in biserica nu se debaraseaza de trecut ,doar il cosmetizeaza ,pune versuri crestine la muzica lumeasca scarboasa care o asculta pana atunci . Astia nu sunt pocaiti ,astia sunt PACALITI .

  2. Ai dreptate Cristi.Versurile sunt bune,uneori chiar foarte bune,dar genul de muzica nu este p placul D-lui,si eu cred k un copil al D-lui nu ar trebui sa danseze/sa faca miscari de strada.

  3. Un simplu gand umil doresc a-mi exprima, daca imi este permis.
    Domnezeu cand converteste o persoana, sau schimba o viata… el schimba totul de la radacina, fara a mai lasa vreun fir de pacat, iar noi, ca oameni schimbati ar trebui sa venim inaintea Domnului cu pocainta si umilinta, pentru ca asa e scriis, voi dar, fiti umili. Pace si har Divin!

  4. ba se practica,mai ales in anglia si in america.e ceva normal e o alta unelta de evanghelizare asa ca nu mai criticati ca nu i nimik rau in asta

  5. Aici gresiti cand numiti acest mod de exprimare drept gunoi…in melodiile ascultate in biserici daca s-ar introduce versuri vulgare ar fi egale cu hip-hop-ul vulgar….Este un instrument ce poate fi folosit la bine sau la rau…depinde. Nu va mai dati cu parerea daca nu cunoasteti curentul… Poate fi folosit hip-hop-ul pt a-l slavi pe Dumnezeu… Sa nu mai fim incuiati si sa dam o sansa. Dumnezeu nu asculta neaparat muzica usoara… nu poti blama laudele aduse Domnului prin hip-hop… Doamne fii cu noi!!!

  6. Si acest gen de muzica este util pt Domnul pt evanghelizari si multe alte pur si simplu uni simt nevoia de a se exprima asa . Asa ca nu numai muzica usoara poate fi muzica crestina ci si ate genuri de muzica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s