Sărbători în criză


Sărbătorile care ne aşteaptă la acest sfârşit de an, alături de cadouri şi bilanţuri, vor avea un gust amar pentru cei care nu mai au puterea de a sărbători. Această bucurie le-a fost furată unora dintre concetăţenii noştri de veştile sumbre ale disponibilizării în masă, disponibilizări ce vin ca efect al crizei economice internaţionale prin care trece nu doar ţara noastră ci lumea întreagă.

Ultima lună a acestui an, ne întâmpină nerăbdătoare şi aduce cu ea bucuria fulgilor de nea şi tristeţea încheierii unui an. Savurarea colinzilor şi a cozonacilor aburinzi se împleteşte cu durerea pierderii locului de muncă, dar şi cu speranţa că anul viitor va fi unul mai bun, mai prosper şi poate mai bogat în binecuvântări…

Criza mult discutată şi mediatizată, aduce pe omul de rând în pragul incertitudinii, situaţie datorată parţial şi mass mediei, care prezintă parcă evenimentele printr-un ciob al pesimismului, zugrăvind situaţia existentă ca pe un abis impenetrabil. Noi, care cunoaştem Sfânta Scriptură ştim că nu vor veni vremuri mai bune şi suntem conştienţi că această criză economică este doar “începutul durerilor”.

Speranţa mea este că această recesiune va îndrepta inima poporului român către Dumnezeu, aşa cum a fost în ‘89. E drept că acele promisiuni către divinitate nu au fost respectate, dar acolo a fost tabloul unei naţiuni care atinsă de neputinţă s-a proşternut printre gloanţe şi cadavre,în faţa Atotputernicului, implorând mila Lui Dumnezeu.

Ca şi popor care are la activ o astfel de experienţă, ştim că omul în momentele de criză, când guvernul şi politicienii îl dezamăgesc, găseşte scăparea şi refugiul doar la Dumnezeu. Această criză este indicatorul care ne semnalizează necesitatea refacerea relaţiei cu Dumnezeu.

Doamne, implorăm prezenţa ta, atinge Tu ţara cu cele mai multe avorturi din Europa, îndură-te de poporul al căror preoţi şi-au părăsit slujba de mijlocire şi sunt cuprinşi de formalism, iartă Tată femeile acestei ţări care şi-au lepădat copiii după naştere şi bărbaţii care şi-au făcut o obişnuinţă din înşelarea partenerei. Îndură-te de adolescenţii cuprinşi de curentul EMO,  care nu mai luptă cu viaţa, pecetluind-o cu sinuciderea. Trezeşte Doamne România din somnul nepăsării şi al neputinţei spirituale!

Haideţi, ca de aceste sărbători, să oferim locul cuvenit sărbătoritului Isus Hristos. Să nu ne mai amăgim copiii cu moşi plăsmuiţi ci să le povestim la gura sobei de Hristos cel autentic şi personal. Sunt sigur că această criză este un mesaj al Părintelui care spune “Eu vin curând, păstrează ce ai…” Mai avem ce păstra, sau am pierdut pe drum în alergarea noastră după alte lucruri trecătoare şi vremelnice? Zilele libere din aceste sărbători ne vor ajuta să descoperim unde ne situăm şi ce efecte are criza pentru sufletele noastre. Vă doresc Sărbători binecuvântate!

Nicu Meister

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s