La ce bun încă un blog creştin pe lângă atâtea sute?

Am fost întrebat care este rolul unui blog şi de ce eu ca şi creştin mi-am făcut blog.  Eu consider că este o pierdere de vreme, mi-au spus unii, sau ca să fi citit trebuie să fi bun. Ei bine mi-am argumentat cât am putut de bine motivaţia mea, dar articolul scris de Vasile Filat pe Moldova Creştină, exprimă mai bine ce doresc să spun. Aşadar, pentru toţi cei care vă întrebaţi de ce să-şi facă un creştin  blog, iată 7 motive pentru care e NECESAR încă un blog(er) creştin în blogosfera evanghelică:


1. Este simplu a crea un blog. Cel puţin la www.wordpress.com poţi face acest lucru în câţivai paşi simpli. Dacă ai un domen personal al tău, poţi să descarci WordPress pe spaţiul propriu de pe Internet şi să creeezi un blog care poate fi modificat după bunul tău plac.

2. Este gratis. Am găsit pe Internet o listă cu multe posibilităţi pentru a crea un bolg şi al găzdui gratis. De multe ori mă mir să văd cum cele mai bune lucruri se oferă gratis oamenilor, dar puţini profită de ele. Tot aşa este şi cu mântuirea (salvarea) de la pierzarea veşnică. Se oferă gratis, dar cât de puţini oameni profită de ea. De fapt, nu chiar gratis… Noi o primim gratis, dar pentru mântuirea noastră a fost plătit mult. Iată preţul: Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan 3:16

3. Mărturia personală o poţi face accesibilă tuturor prietenilor tăi la orice timp. Cei care ajung să te cunoscă prima dată, pot găsi şi citi mărturia ta personală despre felul cum L-ai cunoscut pe Hristos şi astfel, să dorească şi ei să-ţi urmeze exemplul. Mărturia personală despre experienţele cu Dumnezeu totdeauna a avut un impact mare în vieţile altor oameni.

4. Contribuie la o prezenţă sănătoasă şi puternică a mesajului Evangheliei pe Internet. Îmi pare atât de rău să văd cum internetul  pe lângă lucrurile bune şi resursele bogate, abundă cu tot felul de mesaje ce propagă materialism, moralitate, ateism, etc. Creştinii au datoria să profite de această oportunitate a secolului nostru şi să o folosească la maxim pentru propovăduirea Evangheliei şi a valorilor creştine. Dacă îţi creeezi un blog personal, fără îndoială că prin aceasta vei aduce o contribuţie la răspândirea mesajului Evangheliei.

5. Împărtăşeşte experienţele tale cu alţii. Fiecare om posedă un anumit bagaj de cunoştinţe şi experienţe care le poate împărtăşi cu alţii şi chiar aceasta să fie un prilej pentru a le vesti oamenilor şi Evanghelia. Fiii noştri David şi Daniel şi-au creat şi ei câte un blog personal ca să împărtăşească cu alţii lucrurile interesante pe care le află din cărţile ce le citesc. Împărtăşeşte şi tu experienţele tale.

6. Invită oamenii la biserica ta sau la grupul unde studiezi Biblia. Poţi folosi blogul tău personal pentru a anunţa pe oameni despre activităţile de la biserica de unde faci parte şi astfel, în cazul când uiţi vre-o dată să anunţi pe oameni direct sau prin telefon, ei pot şti care este programul bisericii vizitând blogul tău personal.

7. Întreţine o părtăşie sănătoasă cu alţi creştini. Aceasta este posibil prin intermediul blogului care este un site interactiv. Oamenii care vizitează şi citesc articolele tale, pot la orice moment să-ţi trimită un comentariu, tu poţi să le răspunzi la comentariile lor.

Anunțuri

15 gânduri despre „La ce bun încă un blog creştin pe lângă atâtea sute?

  1. Nu toti crestinii pot merge la amvoane sa predice, sau sa cante, si, atunci, fiecare face o „slujba” pe masura talentului sau.
    Eu zic ca prin intermediul blogului putem sa facem o ” lucrare” in slujba „A devarului”.

    • Cât adevăr! Lucrare măreaţă în slujba Regelui prin intermediul unui simplu blog. Aşa cum Petru a fost un simplu pescar, Amos un simplu culegător de smochine sau David un simplu ciobănaş.

    • 4given2serve bine ai venit! Ţi-am vizitat blogul. Din păcate limba maghiara nu e punctul meu forte, dar te incurajez să mergi mai departe.

    • Trebuie să „îndrăznim să visăm” că prin blogurile noastre, apropiem venirea Domnului, deoarece lărgim cunoaşterea despre şi a Lui Dumnezeu!

  2. Pingback: Not another blog « Iulia Popoiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s