Toflea, trezire sau foc de paie?

Cu siguranţa aţi auzit de evenimentele care se petrec in localitatea Toflea din judeţul Galaţi. Rromii se întorc în masă la Hristos şi sunt botezaţi câte 350-500 de persoane la un singur botez. NU cunosc detalii foarte multe despre această lucrare, dar dacă este reală, ar trebui să vedem în timp roadele ei.

Se ştie despre caracterul rromilor că este unul uşor influenţabil şi că nu tot ceea ce încep duc la bun sfârşit. Dar există şi excepţii! În liceu, am avut un coleg  rrom, Vasile Velţan, care s-a întors la Dumnezeu în urma discuţiilor şi dezbaterilor avute împreună cu alţi colegi. Sincer nu am avut mari speranţe că va rămâne pe cale, poate datorită familiei dezmembrate din care făcea parte şi al sportului pe care-l practica (culturismul)ca un fanatic.

Sunt plăcut surprins să constat la fiecare vizită făcută acasă, că acest bărbat este un slujitor devotat lui Dumnezeu. În ciuda rădăcinilor sale, acest om special, este tată a 5 copii şi-a construit singur o gospodărie cu casă, 2 vaci, porci şi alte acareturi, fiind centrul invidiei celorlalţi membrii ai familiei şi rasei sale care-l acuză că pocăiţii l-au ajutat să prospere aşa. Ei bine, în ciuda tuturor împotrivirilor, ameninţărilor şi necazurilor avute, Vasile se ţine strâns de Dumnezeu şi este un exemplu pentru mulţi credincioşi români.

Acesta este un exemplu că se poate, dar să fie oare sutele de rromi din Toflea convertiţi cu adevărat? Doamne ajută’. Am găsit pe Youtube un reportaj special despre fenomenul Toflea prezentat de Flavius Ilioni, reporter la Alfa & Omega. Vizionare cu folos!Reclame

9 gânduri despre „Toflea, trezire sau foc de paie?

 1. Dar este oare asta treaba noastra? Sau a Stapinului? Saminta cade peste tot…oparte incolteste dar nu face radacini si moare, alta o ineaca buruienile, dar cade si pe pamint bun. Treaba noastra este sa semanam…cit mai mult.

  Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa ne ocupam de treaba noastra si sa-l lasam pe El sa judece restul. N-am fost chemati la secera…am fost chemati la semanat…la udat…la ingrijit…

  Frumoasa lucrare…

  • Cred că neutri nu putem fi. Nu putem sta nepăsători când la câteva sute de Km. (pentru tine mai mult) oamenii se întorc cu sutele. De ce la ei se poate şi la noi în Sb de exemplu nu? Nu putem evalua autenticitatea celor întâmplate acolo, deşi ei susţin (si eu cred asta) că totul a început cu rugăciunea, dar ar trebui să ne fie ruşine nouă românilor de pretutindeni care aruncăm cu reproşuri înspre rromi, când rugăciunile noastre ale celor educaţi şi mândri de rasa noastră, nu se ridică mai sus de tavanul bisericilor construite cu atâta migală arhitecturală.
   Bine zici tu că ar trebui să ne ocupăm de treaba noastră, dar se pare că nu o facem, pentru că treaba noastră este să agonizăm în rugăciune până străzile, oraşele, ţările şi continentele unde trăim sunt câştigate pentru Hristos, nu pentru Mahomed, Alah sau Buda.

 2. Pingback: Cel mai mare botez cca 500 de persoane « Claudiunitisor's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s