Părinte suplinitor

După cum s-a văzut, postările mele din ultimul timp s-au cam rărit. Îmi place să scriu dar nu mai am timpul necesar. De când a plecat soţia mea, mă împart între grija de a fi  părinte (suplinirea rolului de mamă), provocarea de a găti (suplinirea rolului de gospodină) şi lupta de a fi un student cât mai bun. Când le avem alături de noi, pe dragele noastre soţii, gândim (nu spunem, că ar fi pericol) că e aşa banal şi simplu să fii soţie şi mamă. Când împrejurările fac să cadă pe umerii noştrii de bărbaţi, rolul „mărunt” de gospodină şi mamă, ai nevoie de un timp foarte scurt să realizezi că te-ai înşelat amarnic în această privinţă.

Îţi dai seama că sunt aşa de multe lucruri de făcut într-un timp foarte scurt. Ajungi la concluzia că acţiunile pe care le faci şi pentru care îţi consumi energia, nu se prea văd şi parcă nu ai făcut mare lucru. Te gândeşti că trebuie să-ţi planifici bine timpul în aşa fel încât hainele să fie spălate, mîncarea să fie pregătită (nu arsă), copii să fie duşi/aduşi de la grădiniţă, cămăşile să fie călcate, praful şters, prin cameră aspirat şi gresia din bucătărie ştearsă. Te aşezi extenuat în fotoliu mulţumit că le-ai terminat… Gândurile-ţi caută deja un mod potrivit de relaxare. Dar stai, sprâncenele ţi se încruntă din nou, ai uitat să speli vasele şi să mături zăpada de afară, nu ai dat de mâncare la câine şi nu ai udat nici florile… Şi din nou începe o cursă contra cronometru cu indatoririle zilnice pe care le ai. Seara se apropie cu groază, gândindu-te la referatele pe care nu le-ai terminat încă, la licenţa din care ai făcut foarte puţin şi of… la ce oră mă voi aşeza la odihnă şi în această noapte?

Îţi sună familiar? Dacă NU, înseamnă că ai soţia lângă tine ca şi un ajutor potrivit. Preţuieşte asta şi mulţumeşte Domnului pentru harul Său. Dacă îţi sună cunoscut cele prezentate, înseamnă că suntem în aceiaşi barcă. Mergi înainte şi nu descuraja. Bine că barca noastră nu e găurită, se văd malurile izbăvirii. În curând se va termina…

Nicu Meister

2 gânduri despre „Părinte suplinitor

  1. Salut Nicu
    Iti recomand sa descoperi o istorie necontrafacuta, reala prin prisma acestor documente si realitati istorice.

    http://nazireat4him.blogspot.com/2010/02/soviet-story.html

    “The Soviet Story”, în regia lui Edvins Snore. „Povestea sovietelor” – povestea masacrelor politice puse la cale în numele unor utopii dictatoriale criminale: comunismul şi nazismul. Merita urmarit.

    Urmareste acest film si roaga-te ca toti criminalii de razboi sa se pocaiasca si sa recunoasca public atrocitatiile facute. Acestia sunt inca in viata azi, au functii si pozitii, medalii si onoruri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s