Puterea bivolului

Dar mie, Tu-mi dai puterea bivolului…  (Ps.92:10)

Am fost foarte curios să aflu de ce psalmistul asemuieşte puterea pe care o dă Dumnezeu credincioşilor, cu cea a bivolului. Am descoperit comori nebănuite.

Conform Dex-ului bivolul este o vită cornută, rumegătoare, asemănătoare cu boul, cu păr negru sau alb, aspru şi rar, cu coarnele inelate întoarse spre spate.

1. Bivolul  a fost un ajutor extrem de important în agricultura popoarelor de-a lungul anilor. Cât era ziua de lungă, el trăgea în jug. Pentru a avea un caracter puternic este nevoie de foarte multă muncă. Prosperitatea şi bunăstarea nu vor fi câştigate cu uşurinţă. Înţeleptul Solomon spune în Proverbe 12:27 că munca este comoara de preţ a unui om.

2. Laptele de bivoliţă este considerat bogat în vitamine şi net superior celui de vacă. Cum sunt roadele noastre? Se evidenţiază ele în mijlocul comunităţii şi a societăţii unde trăim? Isus spunea că orice pom care nu face roade va fi tăiat şi aruncat în foc. Credincioşii puternici sunt aceia care aduc roade sănătoase.

3. Una din caracteristicile bivolului sunt mişcările sale lente. Cred că aici ca şi putere putem învăţa că orice om trebuie să fie încet la vorbire şi zăbavnic la mânie (Iacov 1:19). În aceste lucruri stă una dintre puterile pe care credinciosul le are la îndemână.

4. Nicodim Cioară, un fermier din Hunedoara care de 30 de ani creşte bivoli, declară în codidianul Hunedoreanul: „Un bivol trage carul după el pe oriunde. Nu acceptă să renunţe în niciun fel. Când nu mai poate, preferă să stea în genunchi decât să dea un pas înapoi. Un cal nu face aşa ceva. Vă spun eu, bivolii sunt nişte animale extraordinare…” Ce învăţătură frumoasă, atunci când nu mai poţi, când problemele te copleşesc şi eşecul bate la uşă, atunci când eşti tentat să renunţi, aşează-te în genunchi, dar nu renunţa, pentru că de acolo îţi vine izbăvirea.

5. Dr. ing. Ioan Chereches, directorul Unităţii de Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie (UARZ) Sălaj, declară în Green Report: „Bivolul este printre animalele cele mai sănătoase care trăiesc pe planetă, şi întreb, în cunoştinţă de cauză, unde găsiţi alte animale cu autoprotecţie la boala vacii nebune, la bruceloza, leucoza sau la TBC?” Este interesant, de ce psalmistul doreşte puterea bivolului. Oare ştia el atunci că aceste animale sunt printre cele mai sănătoase carte trăiesc pe planetă? Dumnezeu cu siguranţă ştia şi de aceea a permis această comparaţie. Un credincios puternic ca şi un bivol este sănătos spiritual şi este imun la viruşii păcatului şi chiar dacă trupul i se îmbolnăveşte, el are un Iehova Rafa care-l vindecă.

Acum că ştiu aceste lucruri, mă rog Domnului fără semne de întrebare sau încruntări ale sprâncenelor: Doamne, dă-mi şi mie puterea bivolului.

Nicu Meister


Un gând despre „Puterea bivolului

  1. Mulțumesc pentru aceasta trecere în revistă asupra”puterii bivolului”. Dumnezeu mi-a vorbit prin acest verset din Psalmi cu privire la o călătorie de muncă, și am fost curioasă să aflu care este puterea bivolului. Cuvântul lui Dumnezeu aduce încurajare, trebuie doar să ne facem timp să sorbim din adevărul profund din scriptură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s