Eu cu cine votez?

Laurenţiu  Balcan, scrie un articol despre alegerile de la penticostali din acest an, cele din biserica locală şi cele ale comunităţilor regionale.

Mi-a plăcut foarte mult sfaturile pe care le-a propus acest pastor din Oneşti, pentru cei care au drept de veto în bisericile penticostale. Sunt limpezi, precise şi realiste, dacă am ţine cont de ele, cred că vom avea slujitori care aduc progres şi dau  viziune Bisericiilor.

Iată cele cinci propuneri:

1. Alegeti oamenii care v-au slujit. Bisericile nu au nevoie de voiajori, nu au nevoie de vizitatori, de musafiri si nu au nevoie nici de tirani, ele au nevoie de slujitori. Identificati-i pe cei ce slujesc si pe ei sa-i votati.

2. Lasati nepotismul de o parte. Nu iti vota neamurile daca nu au calitatea de slujitori. Daca rudele tale sunt oameni devotati Domnului, pocaiti adevarati si slujitori destoinici , atunci ii puteti vota pe baza calitatilor lor spirituale, nu a gradului de rudenie. Din nefericire, prea multi isi voteaza apropiatii si apoi se mira de ce biserica nu merge bine.

3. Alegeti oameni care se califica moral pentru slujire. Oameni duhovnicesti, cu o familie unita si exemplara, capabili sa faca o slujba, fara abateri de la disciplina Bisericii. Alegeti oameni care pun suflet in ceea ce fac pentru Biserica.

4. Sanctionati-i pe cei care nu v-au slujit. E vina voastra daca propagati incompetenta. Daca un om nu v-a slujit timp de patru ani de zile, nu va va sluji nici in viitor. Ii am aici in vedere atat pe pastori cat si pe ceilalti slujitori. Aveti curajul si revendicati-va dreptul de a fi slujiti.

5. Rugati-va Domnului sa scoata slujitori pentru Biserica Sa. Slujitorii dau directia Bisericii, ii stabilesc scopurile si mijloacele de a le atinge. O echipa slaba de slujitori nu va putea sa creasca Biserica si sa o duca o treapta mai sus. Faptul ca suntem intr-o criza eclesiala nu e o noutate, dar sa perseveram in aceasta criza pentru ca nu stim sa ne alegem slujitorii este de-a dreptul penibil.

Folosit cu permisiunea autorului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s