40 de zile în post şi rugăciune (update)

Rugăciunea este cheia dimineţii şi zăvorul serii.

Biserica Penticostală „Sfânta Treime” Nr. 2 din Sibiu, cu sediul în strada Lupeni Nr. 53 anunţă schimbarea timpului zilnic de rugăciune de la ora 9:00 AM la orele 18:00 PM. Sperăm că această schimbare oferă posibilitatea elevilor, studenţilor şi celor care lucrează în prima parte a zilei să participe la slujbele regulate în vederea rugăciunii.

Rugăciunea îl eliberează pe om, îl degajă de natura exterioară şi de sine însuşi. În acest fel, ea ţine sufletul deschis către Dumnezeu ca Persoană. Cel ce nu se roagă rămâne rob, închis în mecanismul complex al naturii exterioare şi al înclinaţiilor patimilor sale, care îl domină pe om mai mult decât o face natura. Rugăciunea asigură libertatea. (Dumitru Stăniloae)


Un gând despre „40 de zile în post şi rugăciune (update)

  1. DUMITRU STĂNILOAE
    “Euharistia este misterul prezenţei celei mai depline şi a lucrării celei mai eficace a lui Iisus Hristos în biserică şi prin ea în lume. El este prezent în Euharistie cu trupul Său luat din Fecioara Maria, răstignit pe cruce, înviat, înălţat la cer şi tronind la dreapta Tatălui. El este prezent cu Trupul şi cu Sîngele Său sub chipul pîinii şi vinului, consacrate şi prefăcute în acest Trup şi Sînge în timpul sfintei Liturghii. Prin aceasta El operează extinderea mîntuirii, a cărei sursă s-a făcut prin faptul că a luat trup ca al nostru, a întipărit în el dispoziţia jertfei supreme pe care a suportat-o spre lauda Tatălui, viaţa inalterabilă a învierii, slava unei umanităţi înălţate care şade de-a dreapta Tatălui şi cu care are să vină din nou să judece viii şi morţii, spre viaţa sau osînda veşnică.”

    “Teologia Euharistiei” – revista “Ortodoxia” nr.3/1969

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s