La examen, cu căşti fără fir…

De ceva vreme primesc prin email mesaje de publicitate despre căşti fără fir pentru copiat la examene. Le şterg rapid fără să citesc conţinutul. Astăzi însă, după ce am şters mesajul m-am gândit la modul în care se poate copia cu aceste căşti fără fir. Cu siguranţă pentru ca  procesul de copiere să poată fi funcţional, e nevoie de încă un om din exteriorul sălii de curs, care să-i comunice rezultatul dorit celui examinat. Cum află cel de afară de subiectele examenului? Probabil printr-un sms.

1. Insuflaţi de Duhul Sfânt

Pentru necredincioşii care nu sunt familiarizaţi cu Sfintele Scripturi le este foarte greu să înţeleagă cum Dumnezeu a insuflat scriitorii Bibliei pentru a pune pe hârtie textul pe care-l avem astăzi. „Caci nicio prorocie n-a fost adusa prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de DuhulSfant.” (2Pet.1:21) Probabil că imaginea prezentată mai sus, cu acele căşti fără fir, poate fi o bună ilustrată despre felul în care Dumnezeu a lucrat prin Duhul său cel Sfânt. Dumnezeu s-a folosit de cunoştinţele, capacitatea intelectuală, experienţa şi gradul de maturitate al scriitorului, urmând ca dintr-o sferă nevăzută, Duhul Sfânt să-i insufle scrierea.

2. Trădaţi din interior

Folosind aceiaşi imagine a căştilor fără fir vreau să prezint o realitate prezentă şi crudă a vieţile noastre. Întodeauna satan are un aliat în interiorul nostru, cineva care-i comunică ce iubim , ce ne pasionează, ce ne încântă, ce ne umileşte sau ce ne scoate din sărite. Aceşti aliaţi ai duşmanului sunt poftele noastre interioare (Ci fiecare este ispitit, cand este atras de poftalui insusi si momit. Iac.1:14), pofte care colaborează foarte bine cu inamicul exterior, diavolul, care mai apoi, pune la cale atacuri simple sau complexe, în funcţie de reduta râvnită, menite să distrugă întăriturile acelui suflet.

3. Alegerea partenerului de viaţă

Înainte de a intra în sala de curs a vieţii, fiecare dintre noi ne alegem, conştient sau nu, aliatul de nădejde,  pe care nu-l vedem dar care stă în spatele examenelor la care suntem supuşi. Dumnezeu sau lucifer. Acest partener stă întreaga viaţă în umbra ta şi te sfătuieşte cum să rezolvi problemele ivite la lucrarea de alegere a prietenilor, la extemporalul viitorului soţ, la testul de rămânere sub autoritatea părinţilor sau cel al permisivităţii excesive. Îţi şopteşte întodeauna, ce răspuns să alegi, ce variantă să bifezi care metodă să o foloseşti în rezolvarea problemelor confictuale. În funcţie de aliatul de afară eşti declarat admis sau respins la examenul vieţii. Rezultatele le vom afla după moarte, când va fi prea târziu să mai schimbi ceva…

Nicu Meister

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s