Andrei Pleşu: Aşa Da!

Inaugurez o nouă rubrică: Aşa Da – Aşa Nu. În această serie de postări vreau să subliniez exemplele demne de urmat şi să descurajez modelele negative. Când eram pionier, aveam pe holul şcolii un tablou cu „Aşa Da – Aşa Nu” unde erau puse fotografiile celor care excelau şi a celor mediocrii.

Astăzi în vizor este Andrei Pleşu care face o declaraţie realistă şi îndrăsneaţă într-unul din editorialele  cotitianului  Adevărul de astăzi:  „O singură frică pare să fi dispărut cu totul din lumea noastră: frica de Dumnezeu, în care trăiau, nu de mult, înaintaşii noştri. Iar când frica de Dumnezeu dispare, toate celelalte frici, mici şi mari, invadează scena în devălmăşie.” Editorialul integral îl puteţi citi aici!

Într-o ţară majoritar ortodoxă, Pleşu spune răspicat că frica de Dumnezeu  a dispărut cu totul din lumea noastră. E bine că realizăm asta, dar bine am face dacă am şi întreprinde ceva pentru a schimba această stare de fapt. Specialişti spun că în lupta cu un obicei nesănătos primul pas e acela de a realiza că acel obicei te distruge. Odată făcut acest pas, restul devine mult mai uşor. Aşadar cred că suntem pe drumul cel bun. Dar, o spune Andrei Pleşu, un fost ministru al culturii şi fost consilier prezidenţial, ce spune însă strungarul, mecanicul, croitoreasa sau vânzătoarea, adolescentul rebel sau pensionarul sătul de zile? Recunosc ei că  frica de Dumnezeu s-a dizolvat?

Frica Domnului este inceputul intelepciunii; toti cei ce o pazesc au o minte sanatoasa… (Ps.111:10)

Nicu Meister

Anunțuri

2 gânduri despre „Andrei Pleşu: Aşa Da!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s