Insecte înfricoşătoare

Azi dimineaţă am citit băieţelului meu de 5 ani şi 6 luni despre urgiile aduse de Dumnezeu peste Egipt datorită neascultării lui Faraon. Când am ajuns la musca cânească, nu am prea ştiut să-i explic de ce-i spune cânească sau cum arată. Referitor la acest lucru am găsit un articol interesant pe invenţie. net despre cele mai înfricoşătoare insecte din lume.

Există aproximativ 10.000.000.000.000.000.000 de insecte de pe pământ in acest moment. Serios, chiar este un numar real. Pentru fiecare dintre noi, exista 1.5 miliarde de insecte. Dar unele sunt atat de inspaimantatoare, incat doar un exemplar e de ajuns. Mai jos sunt 5 dintre cele mai terifiante insecte, pe care cu siguranta ar trebui sa le evitati:

Viespea gigantica japoneza

Aceasta viespe este de marimea degetului tau mare. Pare inventata nu? O viespe de 8 cm ce scuipa venin, asa ca sa atragem atentia… Am spus ca veninul il scuipa in ochii tai? Si ca feromonii din acesta atrag celelalte viespi din stup sa te intepe pana mori? Crezi ca poti fugi? Aceasta viespe zboara 80 km intr-o zi. Daca cumva ai un drum spre Tokio, am vrea sa iti spunem sa nu iti faci griji, ca ele traiesc doar in varfuri de munti, dar nu, ele sunt peste tot in Japonia. 40 de oameni mor in chinuri in fiecare an datorita acestor insecte.O viespe gigantica calatoreste zeci de km in cautarea hranei. Uneori gaseste cate un stup de albine, il stropeste cu venin pentru a chema ajutoare si 30 de astfel de viespi decima 30 000 de albine si dupa cum spune si videoclipul, nu e o batalie ci un masacru. Dupa cum ati putut vedea, viespile ataca albinile cu clestii lor imensi rupandu-le in bucati una cate una pana ce le extermina pe toate. În 3 ore se aduna mormane de bucati de albine, ce cu greu iti dai seama ca au fost in viata candva, iar viespile pleaca cu odraslele albinelor ce vor fi mancate.

Furnica glonte

Este gasita in padurile tropicale din Nicaragua pana in Paraguay.Este de 2.5 cm si se catara in copaci, de unde sare pe tine pentru a te speria ca sa ii lasi stupul in pace, de care tu nici macar nu stiai ca exista pentru ca e tocmai sus in copac. Si inainte sa faca asta, aceasta furnica tipa la tine. Aceasta furnica, vezi tu, poate tipa. Si se numeste furnica glonte, deoarece, atunci cand te inteapa, te simti de parca ai fost impuscat.  Dupa spusele celor ce au fost muscati de diferite insecte, furnica glonte are cea mai dureroasa intepatura dintre toate artropodele. Unele dintre popoarele indigene din zona utilizeaza furnici glonte, ca parte a actului de iniţiere la ceremonia de maturitate pe care acestia le fac. Aveti mai jos un clip ale unei iniţieri:

Cititi restul articolului aici!


7 gânduri despre „Insecte înfricoşătoare

  1. da sa sti ca exista si in romania asa ceva, se chema lupul albinelor si e cam aceeasi chestie, asa ca ma rog sa nu ma intalnesc cu asa ceva vreodata…

  2. am avut ocazia sa il intalnesc fata in fata in delta dunarii.nu va doresc asa o intalnire la nici unul dintre voi..daca il intalniti fugiti fratilor unde vedeti cu ochii..este foarte periculos..daca te mai si inteapa roagate la sf.petru sa te ia repede..O BESTIE A NATURI..UN MONSTRU INTRE INSECTE

    • Dar de ce la Sf. Petru? Ai putea să te rogi la Dumnezeu să-i ţină departe de tine, sau dacă ai fost deja înţepat, pentru vindecare. De ce să ne gândim direct la moarte?

  3. eu daca as vedea viespea aceea in fata mea as pocni-o bine de tot sa nu se mai scoale :)) daca fug numa fuge dupa mine, daca o plesnesc bine tace si ma lasa in pace :))
    Shalom to you, cititorule!… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s