Tinere talente (1)Mara ne încântă chiar dacă e autistă!

Mara Prună fetiţa cea mai mare a familiei Prună avea doi ani când a fost diagnosticată cu autism. Mara (9 ani) suferă de sindromul Asperger, acelaşi pe care îl avea şi Einstein. După patru ani de cercetare în domeniu a mamei sale şi trei ani de terapie comportamentală cu ea, fetiţa merge singură la şcoală de doi ani, unde este şi premiantă.

Mara face īn prezent materia de clasa a IV-a, deşi e doar īn clasa a III-a. Īnainte mergea cu īnsoţitor la o şcoală privată, care a fost desfinţată”, ne-a povestit mama acesteia. Fetiţa, care are acum nouă ani, īnvaţă la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca şi poate recunoaşte după primele note peste 40 de opere de muzică clasică celebre, cum ar fi cele de Mozart, Vivaldi, Beethoven. Īi place să cānte la pian, activitate pe care s-a şi concentrat īn anii recuperării sale. De asemenea, cunoaşte pe de rost versurile a peste patru sute de cântece.

Oricine ar povesti cu Mara ar rămâne impresionat de cultura pe care deja o are şi, de asemenea, de modul în care se exprimă, asemenea unui adult. „Muzica e cel mai bun prieten al meu. Nu ştiu în ce epocă ne aflăm, dar aş vrea să trăiesc īn epoca Barocului.Urăsc totuşi să port perucă albă, nu vreau să dau impresia că sunt prea bătrānă”, ne-a spus fetiţa.

Citeşte un articol complect despre Mara!

Ascultă mărturia Milenei Prună, mama Marei la „Drumul spre casă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s