Cel ce udă pe alţii va fi udat şi el…

Trei sticle stăteau de vorbă ca fetele… cum ca fetele? Intim frate, soro!

Una era de cristal, una era de aur și alta era un burduf de piele răpănoasă, uzată, tocită. Erau pierdute de un convoi de beduini și zăceau în nisip, în arșița soarelui. De plictiseală și de atâta soare, deși erau din clase diferite sociale în tagma sticlelor, au început să vorbească una cu alta.

Aia de cristal spunea către celelalte, Băi feteleeee, uitați-vă la mine cât sunt de rafinată, cât de transparentă pot să fiu, uită-te la mine ce muchii fine am, ce linie, ce modele… ce sunete articulez…

Aia de aur zice, băi oi fi tu de cristal, dar omul prețuiește mai mult aurul ca pe orice. Sunt demnă de orice rege pentru că numai un rege poate să-și permită să mă aibă.

De atâta importanță sticla de aur se uita doar la cea de cristal, care parcă era singura care înțelegea valoarea extrem de mare a sticlei de aur. Între timp mai trăgea cu ochiul la burduful tocit și ponosit împreună cu sticla de cristal privind către el cu subânțeles.

Burduful se uita la ele cu blândețe și bucurie că aude și el voci de sticlă și că nu e singur în pustietatea și arșița deșertului.

Între timp, prin deșert mergea un prinț ținându-şi  calul de frâu. Pierduse urma drumului către cetatea lui. Era ars de soare și uscat de sete. La vederea sticlelor le luă la scuturat. A început cu sticla de aur care era goală. Doar nisipul se auzea în interiorul său. La sticla de cristal nici nu se uită căci se vedea de la o poștă că e goală. Cu ultimă speranță se uită la burduf care părea gol în poziția în care era așezat în nisip.

Victorie, era salvat și el și calul său. Burduful tocit și ponosit era plin de apă curată. Prințul și-a astâmpărat setea lui și a calului. Puteau să meargă mai departe către cetate, către a-și continua viața, către ce voia el de la viață.

În ce clipe din viața ta ești sticlă (recipient) și-n care ești apă? Tu cum vrei să fii?

Sursa http://gabitzu.eu/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s