Mama si copilul, interzis la biserica imediat după naştere?

La praznicul învierii, am fost plecat pentru o zi la părinţi, în satul Agârbici. Pentru că două din surori erau nevoite să stea acasă, datorită „curăţirii” de după naştere, s-a ajuns să  discutăm cu o parte din membrii bisericii, despre perioada petrecută acasă de femeile proaspăt însărcinate. Cât e la băiat şi cât la fetiţă? Ei bine, dacă se doreşte împlinirea vechi testamentală de ce nu se împlineşte tot şi nu doar o mică parte? Ce părere aveţi de acest articol?

Nu o dată am fost sunat de câte o proaspătă mămică care mă întreba dacă are voie să vină la biserică. Că a auzit ea de la surorile mai bătrâne că nu ar avea și că ar trebui să stea acasă nu știu câte zile. Astăzi citesc Leveticul 12. De acolo se știe câte ceva despre chestiunea în cauză. Numai că tot ce se transmite în popor este că mămica nu are voie la biserică vreo câteva săptămâni. Vreți să fiți loiale cărții Levetic?  Atunci vă sfătuiesc să țineți TOT ce spune Scriptura acolo. Luați o foaie de hârtie și notați. Deci:

– dacă aveți un băiețel, în a opta zi, tăiați-l împrejur. Da! Așa scrie!

– stați acasă 33 zile. Și să nu vă atingeți de nimic sfânt. Biblia este sfântă?

– dacă aveți o fetiță, stați acasă 66 de zile.

– apoi, după ce s-a terminat această perioadă, aduceți ( vă rog,  fiți foarte atente acum, este important ) un miel de un an preotului ( adică, pastorului, adică … mie ) și un pui de porumbel pentru jertfă.

– dacă nu aveți miel, este bine și porumbei. După ce voi face ispășirea și mă voi ruga pentru d-voastră, veți fi cu adevărat curată!

Cam ăsta este procedeul originar. Deci, doar statul acasă, nu este suficient. Eu zic mai bine să veniți la biserică. Luați și bebelușul. O să-i placă

Sursa Ambasadorul

3 gânduri despre „Mama si copilul, interzis la biserica imediat după naştere?

  1. ca proaspata mamica, chiar nu mi-am pus problema asta pentru ca pentru mine sunt clare lucrurile traind in noul legamant, dar asa au fost lucrurile ca nu am putut ajunge la adunare in acest rastimp de „curatire”, dar o prietena, tot proaspata mamica a spus ca nu s-a dus sa nu fie pricina de poticnire pentru surorile care cred ca tre sa stam acasa 6 sapt; m-a mirat sa aud asa ceva, ca sunt surori care se pot „poticni” in ceva atat de ambiguu (stam acasa 6 saptamani, 33 de zile sau 66 de zile?)

  2. Din punct de vedere medical un motiv serios de stat acasa in primele saptamani e de protectie a sanatatii bebelusului care nu are imnunitate si ar putea sa contacteze boli ,in special respiratorii chiar fatale pentru varsta lui.Si chiar a sanatatii mamei care e nevoita sa faca extraefort pe drum chiar daca vine cu masina si chiar daca e ajutata.
    Sant persoane bolnave repirator contagiose care fie din nestiinta fie din neglijenta sau indiferenta fata de aproapele lor ,pentruca se pot tine pe picioare, vin la biserica bolnavi si sant o sursa de contaminare in special pentru cei cu imunitatea scazuta asa cum ar fi bebelusii sau mamele proaspat nascute.O mama care vrea sa fie sanatoasa si mai tarziu, TREBUIE se protejeaza si ea si copilul neiesind in public si nefacand eforturi mari in primele 6 saptamani dupa nastere.Aceasta din punct de vedere medical ,care poate avea si suport Biblic.dar nu RELIGIOS
    Leviticul are mult mai multe legi si multi scot din contextul Biblic si istoric si aplica ce pot si ce le convine si la cine le convine ,mai ales daca au mostenit si o traditie religioasa .

    Virginia Brasov- mama a1 1 copii bunica la 13 si Asistenta Medicala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s