Gordon Brown: „Sunt un păcătos care se pocăieşte!”

Aflat în campanie electorală, a stat de vorbă cu o pensionară deranjată de prea mulții imigranți veniți din Europa de Est. Folosind un verb mioritic, femeia a întrebat „Where are they flocking from?” Premierul a înțeles în frază alt verb tot cu f, dar injurios, și s-a speriat. Stăpânindu-se, a răspuns diplomatic, încercând să o convingă pe femeie că în economia migrației venirea unora se compensează cu plecarea altora (englezilor). Mulțumind pentru dialog, Brown a intrat în mașină dar a uitat că are microfonul de la lavalieră încă pornit. „Dezastruos!” a catalogat el imediat dialogul. „Este o bigotă.” Termenul de bigot, cel mai rapid asociat cu cel de fanatic, definește în contextul imigrării o atitudine de rasism și intoleranță față de alte popoare.

Știrea a fost pe prima pagină a presei britanice și Gordon Brown a trebuit să vină cu explicații.  Ce a atras atenția a fost rapiditatea cu care Brown a reparat greșeala. S-a dus în persoană în vizită la femeie, au reluat conversația, și-a cerut iertare. În final, în fața presei, Brown se confesa: „dacă vă place, sunt un păcătos care se pocăiește”. Unii s-au întrebat dacă nu e o manevră electorală în fața unei gafe impardonabile și evidente, al cărei efect s-ar putea vedea miercuri, la alegeri. Dimpotrivă, o majoritate s-a văzut astfel reprezentată de un om normal, ce își descarcă sufletul în privat.


Rezultatul alegerilor de miercuri nu va dovedi dacă Brown a fost sincer sau nu. Fapt e că a avut curajul să iasă public și să mărturisească un păcat privat și o iertare privată. Și, cel puțin teoretic, e pocăitul perfect, care a făcut ceea ce scrie la Carte.

(Sursa Semnele Timpului)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s