Tristeţea elevului picat la BAC…

Am mai scris si în alţi ani despre Bacalaureat, dar anul acesta e altfel. NU mai putem acuza de copiat, deşi cu siguranţă sunt şcoli unde s-a continuat tradiţia. Ne uimeşte rata scăzută de promovabilitate de anul acesta. Mediafax ne anunţă că în capitală rata de promovabilitate a fost de 58,92%.

Peste noapte am devenit analfabeţi? Sau teama pierderii locurilor de muncă şi salarile mici împing profesorii spre „lecţii de morală” servite ministerului învăţământului folosindu-se ca material didactic de candidaţii la bacalaureat?

Dacă e să ne uităm în istoria examenelor de bacalaureat din România, în 1998 era o situaţie similară celei de anul acesta. Datorită unui miting organizat de elevi, Ministerul Educaţiei a ţinut să dea o lecţie zurbargiilor, aşa că rata de promovabilitate a fost sub 50%. Lecţia a fost însă scurtă, examenul din toamna aceluiaş an având  o promovabilitate de aproape 100%.

Deci, dragi elevi picaţi, s-ar putea ca la toamnă, tristeţea voastră să fie transformată în bucurie fără prea mult efort. Asta nu înseamnă că incit la copiat, nicidecum! Vreau să vă amintesc un adevăr: rădăcina învăţăturii e amară, dar rodul ei e dulce. Şi încă o rostire inspirată, dedicată celor picaţi: „Lucrurile care dor sunt educative!” (Benjamin Franklin)

Update trist:

Conform unui articol proaspăt din cotidianul Gândul „Niciun elev de la Grupul Şcolar Agricol din Smeeni, judeţul Buzău, nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, înainte de depunerea contestaţiilor, în timp ce opt elevi de la licee din municipiul reşedinţă de judeţ au reuşit să obţină media 10 pe linie. Conform inspectorului şcolar general Buzău, elevii respectivi au susţinut bacalaureatul în centrul de examen amenajat la Colegiul Tehnic din Buzău şi niciunul dintre cei 69 nu a reuşit să obţină media 6.00. Acesta a precizat că aşteaptă un raport al comisiei de examen, în urma acestui raport urmând să fie demarate o serie de verificări, pentru a se vedea ce a condus la acest eşec.”

Anunțuri

Un gând despre „Tristeţea elevului picat la BAC…

 1. Culmea este ca situatia invatamintului nu este rea numai la voi. Prostimea se conduce mai usor. Vechea fraza…”multi dar prosti”…este o fraza cu miez!

  Ma si mir ca se mai invata istorie…ca nu mai este nici o lectie de istorie corecta din punct de vedere politic. Poate agrava pe cineva…si nu e indicat.

  Si cum li se dau toate de-a gata copiilor nostrii(computere…), nu mai au nevoie nici de imaginatie si nici nu mai au nevoie sa stie sa gindeasca si sa ia decizii. Numa bine…ca guvernele sint gata si dispusi sa decida in dreptul lor…

  Nu stiu daca ai vizitat blogul EnjoyingHomeschooling a lui Cristina. http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/2010/08/20/socialistii-din-scolile-publice-spala-creierul-copiilor-nostri/
  Asta e ultimul ei articol…Ea isi invata copiii acasa tocmai ca sa-i fereasca de o structura, metoda si materii care vor falimenta educatia fetelor ei.

  Domnul sa aiba mila de copiii acestei generatii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s