Pe unde se scurge puterea spirituală?

Judecători 16:16-19

Puterea spirituală pe care o obţinem  prin   rugăciune, post, închinare publică se consumă sau se scurge. Se consumă în lupta cu ispitele, cu forţele întunericului şi în confruntarea cu firea noastră păcătoasă. Luca 8:46  Dar Isus a răspuns: „S-a atins cineva de Mine, căci am simţit că a ieşit din Mine o putere.”

Se scurge datorită unor fisuri, ca la un vas crăpat. Scurgerea nu este instantanee, este în timp. Fisurile sunt slăbiciuni omeneşti care permit pierderea puterii spirituale pe care Dumnezeu o toarnă zilnic în vasele noastre de lut.

Pierderea puterii spirituale datorită obiceiurilor îndolielnice

Samson avea obiceiul de a vizita prostituate. Acest obicei la costat viaţa. Obiceiul de a pierde timpul cu flecării, bîrfe,  noutăţi. Tv-ul şi Pc-ul nu este un păcat dar îţi seacă puterea sprituală.

Pierderea puterii spirituale datorită inconsecvenţei duhovniceşti

Judecători 16:20  Atunci ea a zis: „Filistenii Sunt asupra ta, Samson!” Şi el s-a trezit din somn şi a zis: „Voi face ca şi mai înainte, şi mă voi scutura”. Nu ştia că Domnul Se depărtase de el. Azi şi mâine mă mai scald în plăceri dar de poimâne voi posti şi mă voi ruga şi Dumnezeu mă va asculta aşa cum a făcut-o de atâtea ori. Oscilarea spirituală dăunează grav sufletului nostru

Pierderea puterii spirituale datorită neascultării de părinţi

-Judecători 14:3  Tatăl său şi mama sa i-au zis: „Nu este nici o femeie între fetele fraţilor tăi şi în tot poporul nostru, de te duci să-ţi iei nevastă de la Filisteni, care Sunt netăiaţi împrejur?” Şi Samson a zis tatălui său: „Ia-mi-o, căci îmi place.” Exod 20:12  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.

Neascultarea de sfaturile părinţilor noştrii ne văduveşte de puterea pe care vrea Dumnezeu să o dea, sau dacă o primim, ea ni se scurge printre degete şi nu o putem folosi.

Pierderea puterii spirituale datorită răzbunării

-Samson nu a fost judecător pentru a împlinii legea Lui Dumnezeu ci pentru a se răzbuna pe duşmanii lui filisteni. Judecători 15:7  Samson le-a zis: „Aşa faceţi? Nu voi înceta decât după ce-mi voi răzbuna pe voi”.

-Răzbunarea trebuie să fie lăsată în mâinile lui Dumnezeu. Este scris în Biblie: Romani 12:19. Prea iubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti, zice Domnul. Proverbe 20:22. Nu zice: Îi voi întoarce eu răul! Nădăjduieşte în Domnul şi El te va ajuta.

Trebuie să rezistăm împotriva răzbunării în favoarea iubirii. Este scris în Biblie: Matei 5:38-39. Legea lui Moise spune: Dacă un om îi scoate ochiul altuia, trebuie să plătească cu propriul lui ochi. Dacă i se scoate un dinte cuiva, scoate-i un dinte celui care a făcut aceasta. Dar Eu vă spun: Nu vă opuneţi violenţei! Dacă sunteţi pălmuiţi pe un obraz, întoarceţi-l şi pe celălalt (NT pe înţelesul tuturor).

“Răzbunarea cea mai cruntă este când duşmanul tău/E silit a recunoaşte că eşti bun şi dânsu-i rău”. (Bogdan Petriceicu Hasdeu, Răzvan şi Vidra). Răzbunarea este o fisură care permite scurgerea puterii noaster spirituale, amăgindu-ne că facem ceva care ni se cuvine, care face parte din necesităţile credinciosului.

Pierderea  puterii spirituale datorită priorităţilor greşite

Samson avea ca prioritate etalarea puterii fizice pe care o avea. O altă prioritate era descoperirea de noi cuceriri. Pe lista sa de priorităţi era creşterea popularităţii sale nicidecum a numelui lui YAHWEH.

Paznicul unui far care se găsea pe o fîşie stîncoasă de pământ îşi primea lunar rezerva de ulei care asigura funcţionarea farului. Nefiind foarte departe de ţărm, avea musafiri destul de des. Intr-o noapte, o femeie din sat l-a rugat cu insistenţă să-i dea puţin ulei ca să-şi încălzească casa. Altă dată, un preot i-a cerut nişte ulei pentru lampă. Altcineva avea nevoie şi el de puţin ulei ca să-şi ungă roata. Cum toate cererile păreau justificate, paznicul a încercat să facă pe plac tuturor şi să le îndeplinească rugăminţile. Spre sfârşitul lunii, el observă că rezerva de ulei era pe sfârşite. După puţin timp n-a mai fost nici un pic de ulei şi farul s-a stins. In acea noapte s-au scufundat multe corăbii şi s-au pierdut multe vieţi omeneşti. In timpul investigaţiei întreprinse de autorităţi, paznicul farului s-a arătat plin de căinţă. La scuzele şi lamentările lui, i s-a răspuns: “Ţi s-a dat ulei pentru un singur scop: să ţii aprins acel far!”

Prioritatea nostră  este de a ajunge în cer şi a lua cât mai mulţi oameni cu noi!

Update-Citiţi şi „Parola lui Samson

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s