Codul tăcerii-descifrat cu Biblia (5)


Tăcerea neutralităţii

Luca 14:3  Isus a luat cuvântul, şi a zis învăţătorilor Legii şi Fariseilor: „Oare este îngăduit a vindeca în ziua Sabatului sau nu?” Ei tăceau. Atunci Isus a luat de mână pe omul acela, l-a vindecat, şi i-a dat drumul.

De ce au tăcut fariseii? De ce nu au avut îndrăsneala să spună DA sau NU? Pentru că indiferent de răspunsul pe care-l dădeau, erau acuzaţi. Dacă răspundeau afirmativ asta însemna că tâmplarul din Nazareth primea mână liberă la vindecări, lucru pe care ei nu-l acceptau în ruptul capului. Dacă răspunsul lor era negativ, erau puşi faţă în faţă cu mulţimea şi cu făţărnicia lor privitoare la un bine făcut în ziua de Sabat. Aşa stând lucrurile, au hotărât să tacă, alegând calea neutralităţii. Dar prin tăcerea lor, din păcate, s-au condamnat singuri cum au făcut-o şi altă dată când au cerut Mântuitorului un semn din cer.

Sunt situaţii în viaţă când alegem şi noi acest tip de tăcere. Ştim că cineva are dreptate, dar de teamă că ne facem de ruşine tăcem, crezând că putem fi neutri. Tăcerea în astfel de situaţii ne plasează în partea adversarului şi prin tăcerea noastră nu apărăm ci acuzăm. Ne este teamă de pierderea locului de muncă sau de şifonarea imaginii create, poate de batjocurile celorlalţi sau chiar de ridiculizare. Poate că pe moment tăcerea pare o soluţie, dar ea nu este niciodată o soluţie pe termen lung. Este indicat să ne apărăm principiile şi crezurile, chiar dacă nu mai este nimeni care să ne susţină şi asta cu riscurile ce decurg din promovarea adevăratei identităţi.

Tot în această categorie  a tăcerii se află şi încăpăţânarea de a tăcea, pentru că nu vrem să dăm câştig de cauză persoanei care susţine o idee. Ştim foarte bine că dând la o parte vălul neutralităţii în care ne-am învăluit, dăm dreptate persoanei care susţine cauza respectivă, dar din invidie sau poate răzbunare alegem să ne ascundem sub masca echidistanţei.

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (1) Tăcerea mistuitoare a păcatului

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (2) Tăcerea în slujire

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (3) Tăcerea dubioasă

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (4) Tăcerea curiozităţii

Reclame

2 gânduri despre „Codul tăcerii-descifrat cu Biblia (5)

  1. Pingback: Codul tăcerii-descifrat cu Biblia (6) « Flori de Nard

  2. Pingback: Codul Tăcerii-descifrat cu Biblia (7) « Flori de Nard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s