Când nu te aştepţi…

Este încă proaspăt în mintea noastră masacrul  de la Oslo! Pentru a înţelege mărimea consternării norvegienilor este necesar să ştim că Norvegia, este ţara care oferă anual premiul Nobel pentru pace altor ţări, aşadar este considerată o oază de armonie în Europa şi în lume.

Locuitorii acestei ţări au rămas şocaţi, uimiţi, confuzi şi consternaţi, pentru că ei nu pot realiza, ca un compatriot să fie capabil de aşa ceva. Legile acestei ţări nici nu au pedepse pentru asemenea acte de terorism, aşa că pedeapsa maximă pentru uciderea celor aproape 100 de tineri nu este mai mare de 30 de ani, apoi este liber să ucidă din nou.

Ziaristul Cristian Tudor Popescu sublinia cu această ocazie: “O societate sănătoasă se caracterizează nu doar prin largheţea cu care protejează binele, ci şi prin capacitatea de a elimina răul.”  Cred că această capacitate de înlăturare a răului, are un handicap serios în multe din ţările lumii. Apostolul Pavel ne îndeamnă în 1 Corinteni 5:13 “Daţi afară, deci, din mijlocul vostru pe răul acela.” Răul acela, este orice rău care distruge armonia şi se interpune între om şi Dumnezeu, Răul acela, este şi acel rău neînsemnat şi ignorat din faşă, care mai apoi creşte şi devine un monstru  care mai târziu ne teroroizează. Bestia de astăzi este răuţul răsfăţat ieri…

Şi mai este un aspect interesant, unul care împlineşte Scriptura care prooroceşte cu mai bine de 2000 de ani în urmă: <<Când vor zice: „Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.>>1 Tesaloniceni 5:3

Anders Behring Breivik este omul care fără voia lui împlineşte Biblia pentru ţara sa de baştină. Au fost luaţi prin surprindere şi au declarat că acesta este cel mai grav act de violenţă comis în Norvegia după cel de-al Doilea Război Mondial. S-au crezut în linişte şi în pace, dar iată că o prăpădenie neaşteptată a venit peste ei. Asta ne ajută să înţelegem că indiferent de ce zonă a lumii trăim, este nevoie de vigilenţă, atenţie sporită şi supraveghere activă a stărilor personale şi a păcatului, care pândeşte orice clipă de neatenţie pentru a ne ataca!

Dacă în tabăra unde ai fost anul acesta s-ar fi întâmplat această catastrofă, ai fi fost pregătit? Mai ai unele probleme de rezolvat? Mai sunt unele stări care mai trebuiesc eliminate? Mai ai unele obiceiuri la care trebuie să renunţi? Ei bine într-o astfel de situaţie nu mai ai timp pentru nimic. Glonţul călăului pune capăt călătoriei pe pământ şi sufletul tău se prezintă în faţa scaunului de judecată. Cu ce te prezinţi? Scuze sau sarcini duse la bun sfârşit? Lamentări sau reuşite?

Fie ca acest sunet de trâmbiţă să poată fi bine desluşit de cât mai multă lume, grăbind procesul de curăţire şi împăcare cu Dumnezeu şi cu semenii noştri şi pregătindu-ne pentru ziua plecării ACASĂ!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s