Codul Tăcerii-descifrat cu Biblia (7)

Susan Sparks

TĂCEREA  EFICIENTĂ

Pentru că am finalizat cele 6 feluri de tăcere ineficientă şi condamnată de Scriptură, vom discuta în cele ce urmează despre un alt fel de tăcere, recomandată şi indicată de Cartea Vieţii. În cadrul acestor postări ne vom limita la următoarele subiecte: Tăcerea femeii în adunare, Tăcerea din timpul predicii, Tăcerea când suntem acuzaţi pe nedrept, Tăcerea vindecătoare, Tăcere în aşteptare, Tăcerea are vremea ei.

Tăcerea femeii în biserică

Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea. Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în Biserică (1 Cor. 14:34-35).

Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. Căci întâi a fost întocmit Adam şi apoi Eva. Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii (1 Tim. 2:11-14).

Scripturile învaţă că, din cauza rolului ei în căderea bărbatului, femeii i s-a rânduit de Dumnezeu o poziţie de subordonare faţă de soţul ei

Datorită schimbării aduse prin intrarea păcatului în experienţa umană, viaţa armonioasă pe care omul o cunoscuse mai înainte s-a sfârşit. Nu mai era posibil ca soţul şi soţia să aibă autoritatea egală la conducerea căminului, şi Dumnezeu a ales să aşeze asupra bărbatului răspunderea majoră de a lua hotărâri şi de a-şi învăţa familia

Datorită emancipării de astăzi a femeii şi a dorinţei de a  întrece bărbatul, nu doar de a-l egala,  principiile Scripturii au fost aruncate la gunoi considerate a fi desuete. În ciuda acestei evoluţii nefavorabile, Cuvântul divin rămâne actual indiferent de mersul vremurilor. Chiar dacă mulţi dintre credincioşi sunt împotriva acestor postulate divine, acţionând ca atare şi ordinând femei în funcţii de pastor, aceste acţiuni nu anulează scrierile Scripturilor, dimpotrivă confirmă ceea ce ele spun, că în zilele din urmă vor fi vremuri grele şi Scripturile vor fi răstălmăcite pentru a gâdila urechile şi nu pentru a transforma caracterul.

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (1) Tăcerea mistuitoare a păcatului

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (2) Tăcerea în slujire

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (3) Tăcerea dubioasă

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (4) Tăcerea curiozităţii

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (5) Tăcerea neutralităţii

Codul tăcerii – descifrat cu Biblia (6) Tăcerea în timp de criză

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s