Istovit…

ImagineCred că este ceva normal ca la sfârșit de an, să simțim oboseala acumulată de-a lungul celor 12 luni. Dar oboseala excesivă sau epuizarea se manifestă în moduri diferite în funcție de personalitatea și temperamentul fiecăruia. Unii nu mai sunt așa de activi ca de obicei, se adâncesc în tăcere și inactivitate atrăgând privirile încruntate ale apropiaților. La alții, oboseala se manifestă la polul opus, nu mai au răbdare cu cei din jur, colegi,subalterni, membri ai familiei sau frați de credință, toți sunt ținta descărcărilor nervoase din te miri ce motive. Mai există o categorie, mai aparte, mai rară, dar prezentă printre noi ca niște îngeri de lumină, care liniștesc totul în jurul lor.

Manifestarea oboselii la aceștia este asemenea Mântuitorului, când ostenit de lucrarea care-l solicita extrem de mult, s-a oprit la o fântână pentru a se odihni până ucenicii săi aduceau mâncare. NU s-a cufundat nici în tăcere, deși avea nevoie de momente liniștite, nici nu a luat-o pe femeia de la fântână ținta acuzelor lui, cu toate că avea material didactic din abundență în trecutul ei. A ales totuși ca în momentele lui de oboseală să ajute un suflet pierdut să găsească calea cea bună. A găsit puterea de a evangheliza o femeie marginalizată de societate.

Așa cum scrie profetul Isaia în 40:29 „El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.” Da aşa sunt unii dintre noi, mai au putere, în ciuda oboselii excesive, de a spune o vorbă bună sau de a face un gest frumos. De unde această putere? Numai de la Dumnezeu, El care este sursa puterii!

Aşadar, vă îndemn ca atunci când norii oboselii se strâng la orizont să nu permiteţi furtunii sau uraganului să distrugă tot în cale ci cădeţi în genunchi rugându-l pe Dumnezeu să ofere El o ploaie liniştită, pentru ca noi să ne putem bucura apoi de curcubeul de după.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s