Fețele nedreptății (4)

descărcareAstăzi vom deschide din nou Scripturile continuând seria de meditații, fețele nedreptății sau ce trebuie să știu când sunt nedreptățit. Dacă până în acest moment am văzut că Dumnezeu este în controlul lucrurilor atunci când suntem nedreptățiți și că Dumnezeu folosește nedreptatea ca unealtă pentru a ne modela, apoi am fost avertizați de impulsul răzbunării care ne poate ruina viața descoperind apoi importanța menținerii comunicării deschise cu cerul și perceperea realității că nu ești singurul nedreptățit astăzi ne vom apropia de o altă fațetă a nedreptății: Nu lăsa simțurile să te conducă în valea nedreptății. Ca de obicei ne vom folosi de David, personajul principal al acestei serii de la care am învățat cum să facem față nedreptății. Vom citi din: 1Sam. 30: 4-6 Atunci, David şi poporul care era cu el au ridicat glasul şi au plâns până n-au mai putut plânge. Cele două  neveste ale lui David: Ahinoam din Izreel şi Abigail din Carmel, nevasta lui Nabal, fuseseră luate şi ele. David a fost în mare strâmtorare, căci poporul vorbea să-l ucidă cu pietre, pentru că toţi erau amărâţi în suflet, fiecare din pricina fiilor şi fetelor lui. Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui.

Nu lăsa simțurile să te conducă atunci când străbați valea nedreptății. David este față în față cu o situație extremă. Fugar, urmărit de regele timpului, rămas fără familie și acuzat de cei din jur de situația dezastruoasă în care se aflau, ba chiar risca să fie ucis cu pietre de popor pentru a-și liniștii disperarea în care se aflau ca urmare a pierderii copiilor și nevestelor.

În astfel de situații nu mai poți gândii limpede și de multe ori diavolul aduce în mintea ta gânduri negre, ireale, profitând de starea de spirit poate inocula chiar gândul sinuciderii. Când totul se năruie în jurul tău și simți că nu mai ai controlul lucrurilor se poate, dacă nu ai rădăcinile bine înfipte în solul Scripturilor și pe Dumnezeu ca fundație, se poate ca simțurile să te conducă la decizii greșite cum am spus implicând chiar suicidul, convingându-te că în acest fel se rezolvă toate lucrurile.

Asta înseamnă a permite simțurilor să te conducă. David a fost foarte afectat de situația în care era, Scriptura spune că: au plâns până n-au mai putut plânge. Să plângi până nu mai ai lacrimi înseamnă o durere profundă, adâncă, fără termeni de comparație. David în disperarea lui a făcut singurul lucru pe care-l poate face cineva pentru a ieși dintr-o astfel de criză: David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui. A adunat oamenii ia motivat dându-le un scop și o țintă în același timp și o speranță.

Speranța că simțurile lor pot să-i inducă în eroare și nevestele și copii lor, pot fi în viață. În cele din urmă recuperează de la amaleciți totul dovedindu-se încă odată măreția unui lider condus de duhul Lui Dumnezeu. Dar toate acestea au avut loc pentru că David nu a permis simțurilor să-l conducă.

Ceea ce faci este mai important decât ceea ce simți. Dacă ești chemat într-o lucrare subordonează-ți simțurile Duhului. Chiar dacă-ți vine să pleci, să renunți, să nu mai lupți și să abandonezi, continuă să mergi înainte și nu permite simțurilor să-ți știrbească lucrarea în care ești implicat.

Da, avem cu toții momente când suntem dezamăgiți, așteptările ne sunt înșelate și datorită simțămintelor de lehamite suntem tentați să luăm decizii pe care mai apoi le regretăm. Nu lăsa ca aceste emoții să te călăuzească ci fă ceea ce trebuie să faci în lucrarea respectivă, fă ce vrea Dumnezeu și rămâi pe baricade. Simțurile, emoțiile, percepțiile, ne pot conduce în locuri bântuite care accentuează starea de agonie a sufletului, ele nu sunt o bună călăuză. Să permitem ca principiile formate de-a lungul anilor în prezența Lui Dumnezeu din Scriptură, să ne fie limitele în astfel de momente, având convingerea că dacă nu le vom depășii vom fi în siguranță.

[Aceste meditații au fost rostite la Radio Vocea Evangheliei Sibiu în cadrul rubricii „Popas de suflet”.]

Fețele nedreptății (1)

Fețele nedreptății (2)

Fețele nedreptății (3)

Anunțuri

Un gând despre „Fețele nedreptății (4)

  1. Pingback: Fețele nedreptății (5) | Flori de Nard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s