Umor

Furnicuta

În fiecare zi, în zorii zilei, sosea la serviciul său Furnicuţa productivă şi fericită în felul ei. Acolo îşi petrecea zilele Furnicuţa: muncea, muncea cu spor şi cânta veselă. Ea era fericită şi firma mergea foarte bine.

Dar… BONDARUL, director general la firma unde lucra Furnicuţa, a considerat că nu era posibil ca Furnicuţa să lucreze de capul ei, aşa că a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta l-a angajat pe SCARABEU, care avea multă experienţă.

Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost să organizeze munca Furnicuţei şi a pus-o să facă rapoarte de activitate zilnice. În curând a fost necesară angajarea unei secretare pentru a-l ajuta pe Scarabeu la citirea şi înregistrarea rapoartelor Furnicuţei. Aşa că au angajat o PĂIENJENIŢĂ care organiza actele şi răspundea la telefon. Între timp, Furnicuţa productivă şi fericită muncea, muncea, muncea…

BONDARUL, directorul general, era foarte mulţumit de rapoartele date de SCARABEU, aşa că a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune şi pronosticuri. Atunci a fost nevoie de angajarea unui GÂNDAC, asistent pentru supraveghetor… şi a mai fost nevoie de un nou calculator şi de o imprimanta color. Curând, Furnicuţa productivă şi fericită a început să se plângă de toată hârţogâraia şi de toate rapoartele pe care trebuia să le facă. Cântecul ei nu mai era la fel de vesel ca înainte.

BONDARUL, directorul general, văzând aceasta a considerat că trebuie să ia măsuri. Aşa că a creat postul de şef de departament acolo unde lucra Furnicuţa productivă şi fericită. Postul i-a revenit unui GREIER, care şi-a făcut un birou nou, modern şi echipat corespunzător. Noul şef de departament avea nevoie de un asistent care să îl ajute în pregătirea planului strategic şi al bugetului pentru departamentul la care lucra Furnicuţa productivă şi fericită.

Furnicuţa nu mai cânta ca înainte şi era din ce în ce mai stresată. Într-o zi directorul general, uitându-se peste cifre, şi-a dat seama că departamentul unde lucra Furnicuţa nu mai era la fel de rentabil ca înainte. Aşa că a angajat-o pe BUFNIŢĂ consultant de specialitate pentru un diagnostic.

Bufniţa a stat 3 luni la firmă şi în urma studiilor făcute a tras următoarea concluzie: “Departamentul are prea mult personal…”. Aşa că, urmând sfatul specialistului, s-a făcut o reducere de personal. FURNICUŢA a fost prima pe listă, deoarece era nemulţumită mereu…

Morala: Nici să nu-ţi treacă prin cap să fii o Furnicuţă productivă şi fericită. E de preferat să fii incompetent şi nefolositor. Incompetenţii nu au nevoie de supraveghetor… – toata lumea îşi dă seama de ce. Şi dacă, în ciuda “eforturilor” tale eşti productiv, să nu arăţi – pentru nimic în lume – că eşti fericit. Asta nu ţi se va ierta!

Dar dacă, în ciuda celor de mai sus, te încăpăţânezi să fii o FURNICUŢĂ PRODUCTIVĂ ŞI FERICITĂ, lucrează pe cont propriu, astfel încât să nu ţii în cârcă bondari, scarabei, păianjeni, gândaci, greieri şi bufniţe în felul acesta!

De-ale căsniciei…

*De douã ori pe săptămână mergem la restaurant, mâncăm, ne distrãm. Ea merge marți, eu vineri.

*Nu am vorbit cu soția mea de unsprezece luni. Nu am îndrăznit s-o întrerup.

*Nevasta m-a întrebat: „Ce e pe televizor?“ I-am răspuns: „Praf!“

*O țin mereu de mânã pe nevastă-mea. Mai ales când mergem la cumpărături. Cum o scap începe să cheltuiască.

*Am întrebat-o pe soție unde vrea să meargă de aniversarea căsătoriei noastre și mi-a spus că vrea într-un loc unde n-a fost
de multă vreme. I-am sugerat bucătăria.

*Soția mi-a spus că mașina noastră nu mai merge, fiindcă are apă în carburator.
– Unde-i mașina?
– În lac!

*Mike Royko (Chicago Tribune) a propus ca pe certificatele de căsătorie, care se elibereazã în Statele Unite ale Americii, să
se scrie următoarele: „Atențiune! Folosește acest certificat pe riscul tău. Statistica Biroului de Recensământ spune că folosirea acestui certificat poate fi un pericol real pentru sănătatea ta mentală, fizică și financiară, cu potențial de a-ți face întreaga viațã mizerabilă, dacă vei trăi atâta. Poate conduce la certuri, țipete, urlete, la băutură, supărări, la necomunicare cu alții, la o grămadă de copii care taie frunze la câini și care te fac să te simți vinovat.“

*Un bărbat a fost întrebat:
– Cum vă cheamă?
– Pe mine nu mă mai cheamã de mult. Pe mine, acum, doar mă trimite!

 

O fetita discuta cu invatatoarea ei despre balene. Invatatoarea i-a spus ca, din punct de vedere fizic, e imposibil ca o balena sa inghita un om pentru ca, desi e un mamifer urias, gatul ei este foarte mic. fetita sustinea sus si tare ca Iona a fost inghitit de o balena. Iritata invatatoarea ii repeta ca o balena nu poate inghitit un om, fiindca din punct de vedere fizic e imposibil.
Fetita a replicat :”Cand voi ajunge in cer il voi intreba pe Iona despre acest lucru”
„Si daca Iona a mers in iad?” Fetita a raspuns „Atunci il veti intreba dumneavoastra”

 

– Doamna Goldblatt, zise micuţul Joey, ne tot povestiţi din Biblie întâmplări frumoase despre copiii lui Israel, şi eu nu înţeleg ceva!
– Ce nu înţelegi Joey?
– Păi, copiii lui Israel au trecut Marea Roşie, nu-i aşa?
– Da
– Şi copiii lui Israel s-au bătut cu Filistenii?
– Da.
– Şi copiii lui Israel au făcut o mulţime de lucruri importante?
– Da, e adevărat!
– Ce nu înţeleg eu este, şi ce făceau părinţii copiilor lui Israel în tot timpul acesta?

 

La maternitate, in sala de asteptare trei barbati (un catolic, un baptist si un penticostal) stau cu sufletul la gura. Iese moasa si il felicita pe catolic: – Felicitari aveti gemeni! – Doamne, ce coincidenta, eu chiar lucrez la Minessota Twins… Dupa o ora iese aceeasi femeie si spune baptistului: – Incredibil, aveti tripleti!!! – Nu pot sa cred, ce coincidenta, eu lucrez la 3M Company. Penticostalul lesina. – Ce s-a intamplat, intreaba moasa? – El lucreaza la 7UP…

 

4 gânduri despre „Umor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s